‘Grease’-serie komt eraan: ‘The Rise of the Pink Ladies’ trekt naar Paramount Plus

Grease is al meer dan veertig jaar oud. Maar toch blijft de musicalfilm gigantisch populair. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat verschillende netwerken geïnteresseerd zijn in een spin-offserie van de film. Die heeft ondertussen de naam Grease: The Rise of the Pink Ladies gekregen, en trekt naar Paramount Plus. En dus niet naar HBO Max, zoals eerder aangekondigd.

Vorig jaar kondigde HBO Max aan dat daar een spin-offserie van Grease zou verschijnen. Die had de naam Grease: Rydell High gekregen. De serie zou net zoals de legendarische film een musical worden.

Paramount Plus

Zou, want Paramount is de studio die Grease heeft gemaakt. En die heeft volgens entertainmentwebsite Variety z’n rechten op de titel opnieuw opgeëist. Daardoor zal de spin-offserie niet op HBO Max verschijnen, maar op Paramount Plus. Da’s het streamingplatform dat de studio volgend jaar lanceert.

Sinds de serie een nieuw platform heeft gekregen, is ook z’n naam veranderd. De spin-off gaat nu door het leven als Grease: The Rise of the Pink Ladies. Die focust (logischerwijs) op de legendarische gang uit Grease: Sandy, Rizzo, Jan, Marty en Frenchy.

Die zijn in de film gespeeld door respectievelijk Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jamie Donnelly, Dinah Manoff en Didi Conn. Of die actrices ook in de spin-off zullen verschijnen, is nog niet bekend.

Geen Greased Lightning, geen Summer Nights

In Grease: The Rise of the Pink Ladies zullen we zien hoe die groep ontstaan is. En hoe ze de gangen van Rydell High voorgoed veranderd hebben. De spin-off wordt net zoals de film een musical. Daarin zullen we gekende én nieuwe nummers te horen krijgen.

Twee gekende nummers die al sowieso niet in de spin-off zullen verschijnen, zijn Greased Lightning en Summer Nights. Dat komt doordat de nalatenschappen van de componisten van die nummers, Jim Jacobs en Warner Casey, dat niet toelaten.

Paramount Plus ziet normaal in de loop van volgend jaar het daglicht. Daar zullen Grease: The Rise of the Punk Ladies en de Grease-prequel Summer Lovin’ te vinden zijn. Wanneer dat precies zal gebeuren, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...