‘Grease’-prequel komt eraan: ‘Summer Lovin’’ strikt z’n regisseur

Goed nieuws voor wie al die jaren maar geen genoeg kon krijgen van de liefde tussen girl-next-door Sandy Olsson Kattan en bad boy met een vetkuif Danny Zuko. Want Summer Lovin’, de prequel van Grease, komt er binnenkort aan!

Het is ondertussen al bijna veertig jaar geleden dat Grease in première ging. De musical uit 1972 werd een gigantisch succes op Broadway, en kreeg al snel een verfilming. De film Grease verscheen zes jaar na de première op Broadway, in 1978, en werd een heus cultureel fenomeen.

Groentje

En nu, meer dan dertig jaar later, is de volgende stap gezet in de productie van een prequel van de hitmusical. Summer Lovin’ heeft namelijk z’n regisseur gevonden! De gelukkige is Brett Haley, een groentje in de wereld van de Hollywoodfilms.

Haley is nog niet zo lang afgestudeerd, maar heeft al verschillende onafhankelijke films op z’n palmares staan. Paramount (die de Grease-prequel maakt) heeft er alle vertrouwen in dat de regisseur van Summer Lovin’ een succesverhaal zal maken. De studio spreekt zelfs al over een mogelijke franchise gebaseerd op de film.

Summer Nights

Summer Lovin’ is gebaseerd op Summer Nights, één van de eerste nummers in Grease. Het nummer wordt gezongen door Danny Zuko (John Travolta, die vorige week nog z’n vrouw verloor aan borstkanker) en Sandy Olsson Kattan (Olivia Newton-John). De twee vertellen hoe ze hun vakantieliefje ontmoetten.

Paramount heeft nog niet bekendgemaakt wie in Summer Lovin’ te zien zal zijn als Sandy en Danny. En ook de andere personages blijven voorlopig geheim.

Meer
Lees meer...