Guns N’ Roses kondigt nieuwe world tour aan

De Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses kwam vandaag met groot nieuws. Een nieuwe world tour staat op de planning in de zomer en herfst van 2023. Onder meer Graspop in België zal het podium zijn voor de wereldbekende hardrockband.

Het kan wel eens heet worden op de festivals deze zomer. Guns N’ Roses maakte net bekend dat het in 2023 een grote world tour gaat doen. Hierbij zullen verschillende stadia en festivals het podium zijn voor de Amerikaanse wereldsterren.

Wat staat er op de planning?

Guns N’ Roses zal deze zomer en herfst op verschillende podia de headliner zijn. Van het Midden-Oosten naar Europa. En van Europa naar Noord-Amerika. Songs als Sweet Child O’ Mine en November Rain zullen overal te horen zijn.

Het eerste concert vindt plaats op 5 juni in Tel Aviv, Israël. Dat is ook direct hun enige stop in het Midden-Oosten. Vervolgens komen ze naar Europa met onder meer concerten in Madrid, Dessel, Oslo en Londen.

In augustus maken ze dan de oversteek naar Noord-Amerika. Daar volgen concerten in zowel Canada als de Verenigde Staten. In Canada zijn onder andere Moncton, Montreal en Toronto het podium voor de Amerikanen. In de Verenigde Staten treden ze dan weer op in onder andere Boston, Hollywood en Chicago. Afsluiten doen ze in Vancouver op 16 oktober.

De presale voor niet-festivals start morgen om 10 uur lokale tijd.

Headliner op Graspop

Op donderdag 15 juni sluit Guns N’ Roses Graspop af. Hiermee voegen ze zich bij de reeds andere aangekondigde headliners: Slipknot, Parkway Drive, Ghost, Def Leppard en Mötley Crüe. Nu ontbreekt nog één headliner. De geruchten doen de ronde dat dit Bring Me The Horizon zal worden.

De laatste keer dat ze op Graspop stonden, was in 2018. Vijf jaar later is het eindelijk terug zover. En het zal vonken geven.

Meer
Lees meer...