Halle Berry sluit deal met Netflix voor meer films na succes ‘Bruised’

Nadat Halle Berry’s regiedebuut Bruised op nummer 1 belandde in de VS, besloot Netflix om de samenwerking met de Oscarwinnende actrice voort te zetten. Die nieuwe deal houdt in dat Berry meer films voor de streamingdienst zal produceren, alsook er de hoofdrol in spelen.

In Bruised speelt Berry de hoofdrol in het triomfantelijke verhaal over een MMA-vechtster die haar kracht terugwint, in en uit de ring, wanneer iedereen haar heeft afgeschreven. De film belandde al snel op de eerste plaats in de VS en op de tweede plaats in de top 10 Global English Film List. Daarnaast staat hij ook nog op nummer 1 in maar liefst 21 andere landen. Doordat Bruised zo goed in de smaak viel, besloot Netflix nu om een akkoord te tekenen met Halle Berry. De actrice zal dus vaker de hoofdrol spelen in Netflixfilms, en zal soms zelfs plaatsnemen in de productiestoel.

Halle Berry + Netflix

“Mijn regiedebuut, Bruised, was gemaakt met liefde. Het team van Netflix is niet alleen erg meewerkend en creatief geweest, maar ook extreem gepassioneerd en ze waren een genot om mee te werken”, zei Halle Berry zelf in een persbericht van Netflix. “Ik ben enorm dankbaar voor de samenwerking en kijk ernaar uit om samen meer verhalen te vertellen.”

Buiten de nieuwe deal, zal Berry op zijn minst nog te zien zijn in twee andere aankomende Netflixfilms. De sciencefictionfilm The Mothership van Oscargenomineerde schrijver/regisseur Matt Charman (Bridge of Spies), waar Berry ook uitvoerende producent zal zijn en de actiefilm Our Man From Jersey waar ze naast Mark Wahlberg (Deepwater Horizon, Ted) zal acteren.

“Er zijn maar weinig mensen met een carrière als Halle Berry. Ze is een prijswinnende actrice, producer en zoals het publiek de afgelopen week heeft kunnen zien, ook een ongelooflijke regisseur. We zijn blij om aan haar kant te staan als ze zowel voor, als achter de camera krachtige prestaties neerzet”, liet Scott Stuber, het hoofd van de filmafdeling bij Netflix, weten.

Over Halle Berry

Academy Award-winnende actrice Halle Berry blijft barrières doorbreken door te acteren in een groot aantal veelgeprezen, diverse rollen en heeft onlangs dus zelfs de titel van ‘regisseur’ toegevoegd aan haar toch al indrukwekkende filmografie. Voor haar briljante optreden in Monster’s Ball won ze in 2001 de Oscar voor Beste Actrice, waarmee ze de eerste zwarte vrouw was die deze eer kreeg. Berry’s carrière strijkt zich uit over wel drie decennia, met onder andere rollen in de James Bond-film Die Another Day, Jungle Fever, Losing Isaiah, Bulworth, Swordfish en John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

Maar Halle Berry heeft niet alleen lof gekregen voor haar rollen op het scherm, maar ook voor haar filantropische werk met een reeks organisaties die zich richten op vrouwen, kinderen en onderbedeelde gemeenschappen. Zo is ze o.a. een actieve supporter en voorzitter van het Jenesse Center in Los Angeles, die slachtoffers van huiselijk geweld helpt. Daarnaast steunt ze ook een groot aantal goede doelen en organisaties, zoals o.a. de Make-A-Wish Foundation, Afghanistan Relief Organization, Stand Up to Cancer en Black Lives Matter.

Halle Berry zelf deelde de aankondiging ook al mee op Twitter.

Meer
Lees meer...