Halsey mag nieuw nummer dan toch uitbrengen

Op donderdag 9 juni zal Halsey haar nieuwe nummer So Good uitbrengen. Dat nummer had er bijna niet gekomen aangezien haar label van haar eiste dat ze een “viraal moment” creëerde op TikTok. Halsey zag dat niet zitten en deed via TikTok haar beklag over haar label.

Vorige week liet Halsey via TikTok weten dat ze een nieuw nummer had geschreven dat klaar was voor release. Maar ze mocht het nummer niet uitbrengen als ze geen “viraal moment” creëerde op TikTok. Halsey uitte haar frustratie in een video op TikTok die ironisch genoeg wel viraal ging. En dat was blijkbaar genoeg voor haar label om het nummer uit te mogen brengen.

Viraal moment op TikTok

In de video, die Halsey vorige week deelde via TikTok, legt de zangeres uit dat ze een nieuw nummer niet mag uitbrengen van haar platenfirma. “Ik heb een nummer waar ik van hou en dat ik zo snel mogelijk wil uitbrengen, maar mijn label geeft me geen toestemming”. In de achtergrond krijgen we al een beetje van het nummer te horen. 

“Ik zit al acht jaar in deze industrie en ik heb meer dan 165 miljoen albums verkocht. Toch zegt m’n platenfirma dat ik het nummer niet kan uitbrengen, tenzij ze een viraal moment kunnen faken op TikTok. Alles is marketing en ze doen dit tegenwoordig met elke artiest. Ik wil gewoon muziek uitbrengen en ik verdien beter. Ik ben dit beu.”

Ze ging vervolgens nog dieper in op de zaak en benadrukte dat de video in kwestie niet het gevraagde virale moment was. In een update op Twitter liet Halsey een dag nadat de video verscheen op TikTok nog weten dat haar label het nummer nog steeds niet wilde uitbrengen. Maar nu hebben ze toch hun kar gekeerd.

Bekijk hier de video op TikTok:

@halsey

I’m tired

♬ original sound – Halsey

So Good

Nu laat Halsey weten dat ze het nummer toch mag uitbrengen. In een nieuwe video op TikTok kondigt ze de release van de single aan. “Na een gigantische hoeveelheid f*ck sh*t … zal So Good eindelijk verschijnen op 9 juni. De videoclip verschijnt een dag later. En nu kan ik TikTok opnieuw gebruiken voor m’n echte plan: hekserij gebruiken om de wereld over te nemen.”

Halsey besluit met een woord van dank aan haar fans: “Bedankt om me te steunen tijdens dit fiasco. Ik hoop dat je fan bent van het nummer.”

Bekijk hier de aankondiging van Halsey op TikTok:

@halsey

🔮 literally all I care is that you get to hear it now, thank u bye luv u

♬ So Good – Halsey
Meer
Lees meer...