Halsey mag nummer niet uitbrengen tenzij het “virale TikTok-hit wordt”

De Amerikaanse zangeres Halsey heeft zich via TikTok uitgesproken tegen haar platenfirma. Die zou haar namelijk belemmeren een nieuw nummer uit te brengen. Halsey mag het nummer enkel uitbrengen als het viraal kan gaan op TikTok.

De muziekindustrie wordt steeds meer gestuurd door TikTok. Nummers die een hit worden op de video-app, worden vaker gespeeld op de radio en scoren hoog in de hitlijsten. Daardoor eisen verschillende platenfirma’s nu van hun artiesten dat ze nummers creëren die viraal kunnen gaan op de app. En da’s natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Halsey

In een video, die Halsey ironisch genoeg deelde via TikTok, legt de zangeres uit dat ze een nieuw nummer niet mag uitbrengen van haar platenfirma. “Ik heb een nummer waar ik van hou en dat ik zo snel mogelijk wil uitbrengen, maar mijn label geeft me geen toestemming”. In de achtergrond krijgen we al een beetje van het nummer te horen.

“Ik zit al acht jaar in deze industrie en ik heb meer dan 165 miljoen albums verkocht. Toch zegt m’n platenfirma dat ik het nummer niet kan uitbrengen, tenzij ze een viraal moment kunnen faken op TikTok. Alles is marketing en ze doen dit tegenwoordig met elke artiest. ik wil gewoon muziek uitbrengen en ik verdien beter. Ik ben dit beu.”

De video van Halsey ging, nogmaals ironisch genoeg, viraal op TikTok waardoor mensen ook in vraag stelden of de video de virale TikTok was die haar label wilde. Halsey reageerde daarop met: “Was het maar zo, haha. Ze zeiden me gewoon dat ik TikToks moest delen, maar ze zeiden niet over wat. Dus hier ben ik.”

Bekijk hier de video op TikTok:

@halsey

I’m tired

♬ original sound – Halsey

Gesprek met label

In een tweede TikTok liet Halsey een fragment horen van een gesprek dat ze had met iemand van het label. Daaruit blijkt dat ze inderdaad vragen om een virale TikTok-hype. Ze vroegen de zangeres om het nieuwe werk te teasen via de app, zonder daarbij een releasedatum vrij te geven. “Ik haat dit. It sucks“, horen we Halsey vervolgens zeggen in het fragment.

Via Twitter liet Halsey nog weten dat ze al met het label gesproken had, nadat ze de video deelde. “Ze zeiden: ‘Wow, de TikTok gaat goed’.” Daarna vroeg de zangeres of ze het nummer dan mocht uitbrengen, waarop het label antwoordde: “We zullen nog zien.” Het wordt dus nog afwachten of we het nummer binnenkort ook echt zullen zien verschijnen.

Meer
Lees meer...