Hannah Montana werd bijna gespeeld door iemand anders; ook deze twee actrices maakten kans

You get the best of both worlds! Bijna iedereen kent de serie Hannah Montana uit zijn jeugd, maar het had geen haar gescheeld of Miley Cyrus was niet te zien in de reeks. Dat maakte casting director Lisa London bekend in een TikTok-video. Cyrus zette door Hannah Montana haar eerste stapjes in de media en werd daarna wereldberoemd met haar muziek.

Zangeres Miley Cyrus is ondertussen zo bekend dat velen al vergeten zijn waar ze haar carrière begon. Die begon in 2007 bij Nickelodeon, toen ze Hannah Montana speelde in de gelijknamige serie. De serie telde vier seizoenen en kreeg ook een film. Daarna werd Cyrus een ster en begon ze eigen muziek uit te brengen. Maar toch moest ze haar allereerste rol bijna afgeven aan een andere actrice.

Drie finalisten

We kunnen ons geen Hannah Montana voorstellen zonder Miley Cyrus, maar toch was dat bijna het geval. Hoewel Cyrus’ vader Billy Ray de rol van Robby Ray Stewart speelde, was Miley nog niet zeker van haar kans. Zij nam het in de finale namelijk op tegen nog twee andere jonge actrices, die het uiteindelijk niet van haar haalden.

Wie die actrices zijn, daar wordt al lang over gespeculeerd. Velen dachten namelijk dat zangeres Belinda bijna gecast was voor de rol, maar nu heeft casting director Lisa London duidelijkheid gegeven in een TikTok-video. Daarin toont ze een document waarop drie namen staan te lezen: Miley Cyrus, Taylor Momsen en Daniella Monet. “Dit zijn de drie actrices die toen uit de 1.200 aanmeldingen zijn gekozen”, vertelt ze.

Andere projecten

Uiteindelijk ging de rol dus naar Miley Cyrus en veranderden de makers ook de naam van het personage van Chloe naar Miley. De andere twee actrices hadden dus minder geluk, maar bouwden later ook nog aan hun eigen carrières.

Taylor Momsen is ondertussen vooral bekend door haar rol als Jenny Humphrey in Gossip Girl en als frontvrouw van de band The Pretty Reckless. Daniella Monet bleef na haar ‘mislukte’ auditie iets dichter bij huis, want zij was later te zien als Trina Vega in de Nickelodeonreeks Victorious. Ook daarna deed ze nog enkele projecten bij dezelfde zender.

Bekijk de TikTok hier:

@lisalondoncasting @fernandacortesx love your videos and wanted to share some insight on the casting of Hannah Montana #hannahmontana #belinda #disney #mileycyrus #disneychannel #greenscreenvideo #greenscreen ♬ original sound – Lisa London Casting
Meer
Lees meer...