Miley Cyrus deelt Måneskins cover van ‘Midnight Sky’ en fans hopen massaal op samenwerking

Sinds hun overwinning op het Eurovisiesongfestival enkele weken geleden gaat het heel snel voor Måneskin. Ze bestormen bijna overal de hitlijsten en fans over heel de wereld hebben de Italiaanse rockgroep ontdekt. Eén van die fans is niemand minder dan Miley Cyrus. Omdat de zangeres haar bewondering voor Måneskin blijft tonen, hopen steeds meer fans om in de toekomst een samenwerking te zien.

Dat Måneskin een van de meest opvallende winnaars van het Eurovisiesongfestival is van de afgelopen jaren is een understatement. De Italiaanse glamrockers waren in Rotterdam een beetje de vreemde eend in bijt, maar eindigden met hun nummer Zitti E Buoni wel helemaal bovenaan.

Hun opmerkelijke verschijning op het Songfestival bleef ook buiten Europa niet onopgemerkt. Op de meest recente Billboard Global 200-lijst staat de groep ondertussen al op plaats 22 (Zitti E Buoni) en plaats 32 (I Wanne Be Your Slave). Ook heel wat internationale artiesten spraken de voorbije weken hun appreciatie uit voor Måneskin. Zo spaarden Skin van Skunk Anansie en Simon Le Bon van Duran Duran hun lof niet op Twitter. Franz Ferdinand dan weer persoonlijk een bericht hebben gestuurd.

Miley Cyrus

De grootste en bekendste nieuwe fan van Måneskin is echter zonder enige twijfel Miley Cyrus. De 28-jarige Amerikaanse zangeres stuurde de groep na hun overwinning op het Songfestival een berichtje. Bassiste Victoria De Angelis sprak daarom tegen Metro de wens uit om met Miley samen te werken. “We gaan haar moeten proberen te overtuigen. We kunnen honderden berichtjes sturen op Instagram”, zei ze.

Ondertussen was Miley Cyrus Måneskin ook beginnen volgen op Instagram. Meer dan genoeg redenen dus voor de fans om te beginnen dromen. Een nieuwe interactie tussen de beiden op Instagram eerder deze week deed die geruchten alleen nog maar toenemen. 

“Mijn beste vrienden”

Zanger Damiano David (22) en gitarist Thomas Raggi (20) deelden toen op hun Instagram Stories namelijk een korte cover van Midnight Sky van Miley Cyrus. Dat bleef niet onopgemerkt, want Miley deelde op haar beurt de video op haar eigen Instagram Stories met de boodschap “Mijn beste vrienden Måneskin”. 

De originele versie van Midnight Sky van Miley Cyrus

Meer
Lees meer...