Harry Potter-franchise wint eerste Oscar ooit en dat werd langzamerhand ook eens tijd!

Harry Potter-franchise wint eerste Oscar ooit en dat werd langzamerhand ook eens tijd!

Naast de heisa rond Best Picture, de emotionele verschijning van Katherine Johnson en de prachtige speech van Viola Davis zou je het bijna vergeten, maar Fantastic Beasts and Where to Find Them heeft gisteren de Oscar voor Best Costume Design gewonnen. En je gelooft het misschien niet, maar dat is de eerste Oscar voor een Harry Potter-film ooit! 

Box office succes of passie van fans geeft geen zekerheid voor succes op de Oscars. De Harry Potter-franchise is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Dat ze nooit de Oscar voor Best Picture zouden winnen, daar hadden we ons wel al bij neergelegd. Maar de visual effects, de kostuums en het production design in het algemeen zijn van topniveau en verdienden al langer erkenning van de Academy.

8 films, 12 nominaties, 0 Oscars. ‘Povertjes’ lijkt hier wel echt een understatement. Maar met Fantastic Beasts and Where to Find Them was het dan toch eindelijk raak. 12 nominaties lijkt misschien niet zo weinig, maar even ter vergelijking: La La Land haalde dit jaar meer nominaties binnen (14) dan de hele Harry Potter-franchise samen. Just let that sink in. Fantastic Beasts and Where to Find Them is dan misschien geen pure Harry Potter-film, hij bevindt zich wel in hetzelfde universum en de spin-off behoort dus wel tot de franchise. De vloek lijkt nu dus eindelijk verbroken. En dat werd tijd ook!

Warner Bros. Pictures

Gesponsorde artikelen