Harry Potter-game ‘Hogwarts Legacy’ heeft transgender personage

Fans van Harry Potter kunnen vanaf vandaag opnieuw genieten van nieuwe content van hun favoriete franchise. Het spel Hogwarts Legacy is vanaf vandaag beschikbaar voor verschillende consoles. In het spel maken we kennis met Sirona Ryan, het eerste transgender personage uit de Harry Potter-franchise. Dit is vooral opvallend door de verschillende transfobe opmerkingen die J.K. Rowling maakte in de afgelopen jaren.

Hogwarts Legacy is vanaf deze week beschikbaar. In het nieuwe spel, dat zich afspeelt in de wereld van Harry Potter, zal je een tovenaar kunnen spelen in de 19de eeuw, zo’n 100 jaar voor de gebeurtenissen in de Harry Potter-reeks dus. Daardoor vind je in het spel niet de gebruikelijke personages terug, maar heel wat nieuwe gezichten. En één daarvan is wel heel bijzonder.

Transgender

Hogwarts Legacy is een spel waarin je zelf een vijfdejaarsstudent in Hogwarts speelt. Daarbij kom je heel wat personages tegen. Het gaat daarbij uiteraard om professors en medestudenten, maar ook enkele andere personages, waaronder Sirona Ryan.

Wanneer je haar in het spel tegenkomt vertelt ze dat het haar klasgenoten wat tijd kostte om door te hebben dat ze “een heks was en geen tovenaar”. Sirona is de eigenaar van de pub The Three Broomsticks in het Hogsmeade Village van Hogwarts Legacy en speelt een belangrijke rol in het begin van het spel.

J.K. Rowling

De aanwezigheid van een transgenderpersonage is opvallend, aangezien J.K. Rowling – de auteur van Harry Potter en bijgevolg de maker van de wereld waarin het spel zich afspeelt – in het verleden al verschillende opmerkingen maakte die gezien werden als transfoob. Maar het spel staat volledig los van J.K. Rowling. “J.K. Rowling is niet betrokken bij de creatie van het spel”, staat te lezen op de officiële website. “Hoewel we trouw blijven aan de originele visie van J.K. Rowling, gaat Portkey (de gamedeveloper, red.) op zoek naar nieuwe wateren, waarbij fans zich kunnen onderdompelen in de Wizarding World.”

De omschrijving van Hogwarts Legacy luidt als volgt: “Onder begeleiding van de Wizard’s Field Guide en unieke instructies van professoren en andere personages, zullen fans een meeslepende verhaallijn ontdekken vol spannende uitdagingen en mysteries. Ze zullen geconfronteerd worden met gevaren terwijl ze Hogwarts moeten verdedigen tegen dodelijke vijanden en zullen zo de geheimen van het vergeten verleden van de tovenaarswereld ontdekken.”

De Digital Deluxe Edition van Hogwarts Legacy is nu al beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series XIS en pc. De fysieke en digitale Standard Editions verschijnen komende vrijdag 10 februari 2023. Vanaf 4 april zal het spel beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en Xbox One. De versie voor Nintendo Switch verschijnt op 25 juli 2023.

Bekijk hier de officiële trailer van Hogwarts Legacy:

Meer
Lees meer...