HBO Max werkt aan prequelserie ‘It’ mét Pennywise

Goed nieuws voor de fans van horror en clowns, want streamingplatform HBO Max zou bezig zijn aan een prequel van It en de clown Pennywise. It begon in 1990 met een miniserie op de Amerikaanse zender ABC. Later maakte regisseur Andy Muschietti er nog twee films over. De regisseur zou deze keer terugkeren voor een prequelserie.

Al sinds 1990 zijn kinderen (en volwassenen) als de dood voor de enge clown Pennywise. Toen was de clown voor het eerst te zien in de tweedelige horrorreeks It. De allereerste keer was die rol weggelegd voor acteur Tim Curry. Bijna dertig jaar later, in 2017, kwam de eerste gelijknamige langspeelfilm uit.

Daarin zagen fans o.a. Bill Skarsgård, Finn Wolfhard (Stranger Things), Sophia Lillis en Wyatt Oleff (beiden uit I Am Not Okay With This). Die cast keerde later ook nog terug voor It: Chapter Two, die in 2019 uitkwam. Nu zou regisseur Andy Muschietti dus bezig zijn aan een prequelserie voor streamingdienst HBO Max. Dat meldt Variety.

Prequelserie

Veel is er over de komende serie nog niet geweten. Wat we wel al weten, is dat het verhaal zich in de jaren ’60 zal situeren. Dat betekent dat de reeks zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de tweede film It: Chapter Two uit 2019. Daarin zullen kijkers ook een blik krijgen in het verleden van clown Pennywise, waardoor we misschien eindelijk te zien krijgen waarom hij doet wat hij doet.

De reeks heet op dit moment Welcome to Derry, wat natuurlijk verwijst naar het fictieve stadje waar alle It-verhalen zich afspelen. Of dat ook de uiteindelijke naam van de reeks zal worden, is nog niet bekend. Ook over de cast is nog niets geweten.

HBO Max

Het is alleszins niet de eerste keer dat HBO Max zich aan prequels en origin-verhalen waagt. De streamingdienst is op dit moment namelijk ook bezig aan een reeks over The Penguin uit The Batman (gespeeld door Colin Firth). Ook van de film Dune zou er een prequelserie komen. Al is dat op dit moment enkel een gerucht.

Eén ding is zeker: er komt nog een hele brok nostalgie aan op het streamingplatform. En geen zorgen, want alles wat op HBO Max staat, verschijnt bij ons meestal op Streamz. Maar wanneer Welcome to Derry precies zou uitkomen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...