HBO deelt indrukwekkende trailer van prequel ‘Dune: Prophecy’

De release van de prequelserie Dune: Prophecy komt eraan. Daarin volgen we het ontstaan Bene Gesserit, maar liefst 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in de films. De reeks van HBO kreeg zojuist een eerste volledige trailer.

Begin dit jaar kwam Dune: Part Two, het tweede deel van de zeer succesvolle filmreeks, in de bioscoop. Kort daarna gaf Legendary Pictures officieel groen licht voor een derde film. Ondertussen is HBO al een tijd bezig met een prequelserie, een project dat sinds 2019 in ontwikkeling is. Dune: Prophecy, gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune, geschreven door Kevin J. Anderson en Brian Herbert, de zoon van Frank Herbert, staat hierbij centraal.

“10.000 jaar vóór de opkomst van Paul Atreides volgt de reeks twee Harkonnen-zussen terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen. Zo beginnen ze de legendarische sekte, die bekend zal worden als de Bene Gesserit”, luidt de officiële synopsis van deze nieuwe reeks.

Cast

Afgelopen zomer kregen we van deze prequelserie al enkele korte teasers te zien, maar nu is er dus eindelijk een volledige trailer. Daarin zien we al een heel deel van de cast aan het werk.

Die cast bestaat uit Emily Watson (Chernobyl) als Valya Harkonnen en Olivia Williams (The Crown) als Tula Harkonnen. De cast bestaat verder ook nog uit onder andere Jodhi May (A World Apart), Sarah-Sofie Boussnina (The Bridge), Shalom Brune-Franklin (Baby Reindeer), Aoife Hinds (Scoop), Travis Fimmel (Vikings), Mark Strong (Shazam!), Jade Anouka (His Dark Materials), Chris Mason (Riverdale), Josh Heuston (Heartbreak High) en Tabu (Haider).

Dune: Prophecy zal bestaan uit zes afleveringen in het eerste seizoen. Het is nog niet duidelijk of er ook een extra seizoen zal komen.

Bekijk hier de trailer van Dune: Prophecy:

Dune: Prophecy is vanaf maandag 18 november te streamen op HBO Max.

Voor meer streamingnieuws kan je je gratis inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...