Headspace app maakt meditatiesessies tijdelijk gratis

Na meer dan drie weken lockdown is het niet enkel onze fysieke gezondheid, maar ook onze mentale gezondheid waar we moeten aan denken. Een van de dingen die daarbij kan helpen is meditatie. Speciaal daarom biedt de Headspace app tijdelijke enkele oefeningen gratis aan.

“Er zijn op dit moment veel onzekerheden in de wereld. Maar één ding is wel zeker: Headspace is er voor jou. Om je te steunen tijdens dit crisismoment, bieden we je enkele meditatieoefeningen die je eender wanneer kan beluisteren”, schrijft Headspace op zijn website.

Deze meditatiesessies zijn niet het enige wat de app gratis ter beschikking stelt. Onder de naam Weathering the storm vind je ook slaap- en bewegingsoefeningen. “Dat is onze manier om je te helpen wat ruimte en vriendelijkheid te vinden voor jezelf en iedereen rondom jou.”

Zorgmedewerkers

Headspace kreeg, naar eigen zeggen, het idee om bepaalde oefeningen gratis aan te bieden door Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York. De oefeningen zijn dan ook op maat gemaakt van New Yorkers, maar ze zijn beschikbaar voor iedereen.

NY Governor Andrew Cuomo asked for Headspace’s help for his state during these tough times. We answered the call with a…

Geplaatst door Headspace op Maandag 6 april 2020

Voor zorgmedewerkers doet de applicatie trouwens nog iets meer. Omdat het voor hen extra stresserende tijden zijn in de strijd tegen het coronavirus, krijgen ze zelfs gratis toegang tot de volledige collectie oefeningen van Headspace. Die actie geldt voorlopig wel enkel voor inwoners van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en sinds vandaag ook Frankrijk. Mogelijk komen daar binnenkort nog meer landen bij.

Meer
Lees meer...