‘Heart of Invictus’: Netflixdocumentaire van Harry en Meghan Markle krijgt trailer

Netflix lanceert eind deze maand een nieuwe documentaire van Meghan Markle en prins Harry. Het gaat om Heart of Invictus, een docu over de Invictus Games, een soort Olympische Spelen voor gewonde veteranen. Netflix deelde zojuist een eerste trailer van Heart of Invictus.

Kort nadat prins Harry en Meghan Markle een stap opzij zetten als senior royals in het Britse koningshuis sloot het paar – via hun productiebedrijf Archewell Productions – een deal af met Netflix. Dat resulteerde eind vorig jaar in de tweedelige, zeer spraakmakende documentairereeks Harry & Meghan. Tussendoor verscheen met Live to Lead ook een reeks gesprekken met “buitengewone leiders” uit verschillende velden.

Invictus Games

Eind deze maand is het tijd voor hun derde titel op Netflix. Het gaat om een documentaire over de Invictus Games. Dat is een internationaal multisportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger.

De Invictus Games zijn in 2014 in het leven geroepen door de Britse prins Harry, zelfs een militair, en gaan sindsdien om de twee jaar door. Sinds de editie van 2020, die door de coronacrisis in doorgegaan in 2022, neemt ook België deel aan het evenement. Later dit jaar gaat in Düsseldorf, Duitsland de zesde editie door.

Heart of Invictus

De documentaire Heart of Invictus volgt enkele deelnemers van over heel de wereld tijdens hun voorbereiding op de editie van 2022. “Deze serie geeft gemeenschappen over de hele wereld een kijkje in de ontroerende en opbeurende verhalen van deze deelnemers van de Invictus Games in hun weg naar de zesde editie in Nederland”, zei prins Harry bij het bekendmaken van de docureeks. Harry zelf is ook te zien en horen in Heart of Invictus.

Bekijk hier de trailer van Heart of Invictus:

Heart of Invictus is vanaf woensdag 30 augustus te streamen op Netflix. Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Check dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...