Hier zijn 11 geniale oplossingen voor de klimaatproblemen

Klimaatproblemen. Je hebt er al van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? Door de opwarming van de aarde zal het tegen 2100 enkele graden warmer zijn. Dat zal grote gevolgen hebben voor ons klimaat, de natuur en voor onszelf. Om die opwarming tegen te gaan, moeten we zoveel mogelijk CO2-arme energievormen gebruiken. Alle beetjes helpen! Op deze 11 manieren kan jij mee de CO2-uitstoot verminderen en de klimaatproblemen oplossen:

1. Verbruik minder water

Douche bijvoorbeeld samen met je lief. Dat is niet alleen romantisch en gezellig, maar ook goed voor het klimaat ;-). #winwin

2. Zet de verwarming uit of een standje lager

Giphy

Lekker knus onder een dekentje met je lief, da’s het toppunt van gezelligheid. Warme choco included!

3. Steek het licht minder snel aan

Youtube/DominantSheWolf

Want wat is er romantischer dan dineren bij kaarslicht?

4. Trek de stekker uit en bespaar energie

Giphy

Elektrische apparaten verbruiken massa’s energie als ze nog maar in het stopcontact zitten. Trek de stekker dus uit als je ze niet nodig hebt!

5. Ga eens op reis in eigen land

Tumblr

De Kust, de Ardennen, de Kempen … In België valt nog veel te beleven! Én je helpt Moeder Natuur door geen vliegtuig te moeten nemen :-).

6. Las een veggiedag in en eet groenten en fruit van het seizoen

Giphy

Bij vleesproductie komen veel broeikasgassen vrij. Door al 1 keer per week vegetarisch te eten los je mee de klimaatproblemen op.

7. Ga wandelen of sporten in plaats van tv te kijken

Bring out your inner Sporty Spice!

8. Neem de fiets in plaats van de auto …

Giphy

Goed voor het klimaat én voor die strakke billen!

9. … of carpool

Giphy

Want met twee is beter dan alleen, toch? Als je trouwens van plan bent een nieuwe auto aan te schaffen, bekijk dan zeker de milieuvriendelijke opties.

10. Overweeg zonne-energie

Giphy

Installeer zonnepanelen op je dak of koop een rekenmachine of klok op zonne-energie. Geen excuus meer om domme rekenfouten te maken of te laat te komen!

11. Informeer je over kernenergie

Giphy

Nucleaire energie, da’s energie die wordt geproduceerd door kerncentrales en geen CO2 uitstoot. Kerncentrales kunnen tegen 2030 de CO2-uitstoot van de energiesector halveren. En dat is best noodzakelijk. Zeker de moeite om je erover te informeren dus, op de site van het Nucleair Forum bijvoorbeeld!

Kernenergie, hernieuwbare energie en de andere tips in de lijst vullen elkaar perfect aan in een CO2-arme samenleving. Ook het Nucleair Forum draagt haar steentje bij. Op de website vertellen zij je alles over kernenergie. Zeker checken!

Meer
Lees meer...