Hier zijn 19 plaatsen in Antwerpen waar je heerlijk kan brunchen

Spek met eieren, een gezonde Griekse yoghurt met fruit of liever pancakes? Brunchen doe je stevig, doe je graag en in ’t Stad doe je het hier: 

1. Caravan 

In het noorden van Antwerpen, ter hoogte van het Damplein, vind je Caravan. Een beetje uit het centrum, maar ’t is zeker de moeite om je vlo’ke voor te pakken. Gaande van ‘Groot Ontbijt’ met alles erop en eraan tot brownies, quinoa-muesli en wraps. Een uitgebreid gamma voor de serieuze bruncher!

2. Coffeelabs 

Deze koffiebar brengt je letterlijk naar een next level. Even een zijstraat in, weg van de drukke Meir, en je staat voor Coffeelabs. Boven vind je een ontzettend ruime zaak, met een hippe kaart: Bionades, Iced-Teas, shakes en Fever Tree. Maar ook stevige brunch: een ontbijtmandje, spek met eieren, granola en meer!

3. Cafématic 

Dit zaakje met zwart-witte tegelvloer heeft een aantal vaste waarden: Illy-koffie, cake, broodjes, croissants,… Je zit hier aan het Vleminckveld, waar het bruist van de passage. Studenten die even naar de Standaard Boekhandel willen of mensen die van het centrum naar het Zuid gaan (en dat niet via de Nationalestraat willen doen). Altijd iets te zien!

4. Mampoko 

In Mampoko kan je in de week ontbijten tot 12 uur en in’t weekend tot 14 uur. Eén blik op de kaart en daar staat ie dan: English breakfast. Een bord met alleen maar lekkers, we’re talking the good stuff here: een spiegelei, een worstje, wat spek, een hoopje bonen in tomatensaus vergezeld met enkel warme groenten. En brood, lekker brood! Voor wie nu niet begint te watertanden, zijn er alternatieven: het continentaal ontbijt of de ‘Mampoko Royal’. Zo rijkelijk het klinkt, zo kolossaal is het. Hier is alvast een glimp van de kaart. 

5. Barnini 

Barnini op ’t Theaterplein screams koffie. Liefhebbers vinden hier een gigantische keuze, alleen vergt bestellen enige moeite: Hot Fudge, Cordino of Cookie Crumble, ’t is even oefenen. En dan zijn er nog die bagels, waarover Barnini gelukkig wel klare taal spreekt: de bagel Chick, de bagel Pink B (zalm!) en de bagel Popeye. En voor zij die er echt geen genoeg van krijgen, is er één keer per maand ‘Barnini by night’, where music meets art meets Barnini. 

6. Tinsel 

Deze zaak, gelegen op de Vlaamse Kaai, heeft heel wat in haar mars. Hier kom je voor overheerlijke sweets zoals de Tinsel pancakes, homemade iced-teas en voor de ‘allerliefste baas ter wereld’, als je hun gevel mag geloven. 

7. Crumbles & beans 

Voor iedereen, maar toch ook wel heel erg voor de vegetariërs & veganisten onder ons. Dit zaakje ligt in Antwerpen Noord en is een uitgelezen locatie voor een goeie brunch. Plus: appeltaarten, worteltaarten… ALLE taarten!

8. Kloonies 

In de gezellige Kloosterstraat vind je Kloonies, waar je komt voor het ontbijt, een heerlijk stukske taart en voor … de zaakvoerder. Hij lijkt volgens sommigen namelijk keihard op de enige echte George Clooney. Een reden te meer om deze keet te bezoeken!

9. Tartine 

In de Minderbroedersrui, pal in het centrum! Zoals de naam al aangeeft, kán het hier heel simpel, gewoon met een boterham. Maar als het iets meer mag zijn, kan dat ook: taarten, gegrilde boterhammen en verse yoghurt met muesli! Jummie…

10. Kaffeenini 

De -nini van puntje 5 bracht in het najaar het concept ‘Flammkuchen’ naar de Nationalestraat. Voor sommigen beter bekend als ’tartes flambées’: een dunne laag brooddeeg met daarop allerhande combinaties. Spek met zure room is er één van, maar verwacht je vooral aan nog meer overheerlijke toppings! En laat ons duidelijk zijn: het koffiearoma dat boven de – maar liefst tweemaal – vernieuwde Nationalestraat hangt, is van Kaffeenini, niét van de Panos.

11. De WASBAR

IEDEREEN kent de WASBAR. Je kon er al vanalles en nog wat drinken, maar sinds kort kan je ook een wasje gaan draaien en tegelijk uitgebreid brunchen! Winwin!

12. Esco*Bar

Een broodje met spek, een citroentaart, lekkere koffie en je bent fijn geïnstalleerd! Esco*Bar ligt op de Quellinstraat, vlakbij het station. 

13. Felix Pakhuis 

felix pakhuis
Het Felix Pakhuis op ’t Eilandje staat bekend om een heleboel redenen, maar zijn ‘langslapersontbijt’ is legendarisch. Zij die het de vorige avond iets te bont hebben gemaakt, kunnen hier tot 14u30 ontbijten. Voor 17,50 euro krijg je een ontbijt à volonté. De echten nemen er voor 3,50 euro nog een glaasje cava bij. 

14. BLT

BLT staat voor Breakfast, Lunch en Tapas en bevindt zich op het einde van de Lange Lozanastraat. Je bestelt hier ‘iets met eieren’ of boterhammen. VLT, CLT,… vergis je niet! Het interieur is fraai: een grote ruimte met hier en daar wat vintage en grote gloeilampen.

15. Zuiderterras 

’t Zuiderterras kennen we als restaurant, maar ook ’s ochtend maken ze hun naam waar. Hier kies je tussen de ‘classic’, het ‘veggie’ of het ‘deluxe’ ontbijt met werkelijk alles erop aan eraan.

16. Charlie’s 

Hier kom je voor Charlie’s Breakfast of voor overheerlijke panini’s: hawai, kip, drie kazen,… Charlie’s ligt in de Volksstraat, op ’t Zuid. 

17. Starfish & Coffee

Boterhammen saai? Starfish & Coffee bewijst het tegendeel. Hier krijg je een boterham met spek om u tegen te zeggen. Voor eerlijke prijzen krijg je een stevige schotel. Maar ook de zoetebek komt hier aan zijn trekken. Evenals de kattenliefhebber. 🙂 

18. Zum 

We zijn dit artikel gestart op het Damplein en we eindigen daar. Vlakbij Caravan, ligt Zum. Hier kom je ook voor de heerlijke bokes en tal van andere gerechten! 

19. STAY 

= Style, Taste And You! Deze nieuwe zaak combineert de twee: fashion én food. Het zaakje ligt in het begin van de Nationalestraat en je kan hier terecht voor kleding, decoratie en zelfs sieraden. Honger? Test zeker de uitgebreide brunch!   

Meer
Lees meer...