Left Right
scrollTop top

‘High School Musical’: de serie is er eindelijk!


High School Musical
© YouTube

Afgelopen week kondigde Disney al de remake van Lady And The Tramp aan, vervolgens de opvolger van Lizzie McGuire en nu ook de serie over High School Musical. De serie speelt zich niet af in het universum van de originele films, maar daarbuiten.

Disney kondigde de opvolger van de High School Musical trilogie aan. Die krijgt de ingewikkelde naam: High School Musical: The Musical: The Series. De filmproducent deed iets compleet anders, want het verhaal van de nieuwe serie speelt zich niet af binnen de wereld van de films. In de serie zijn de films, ook gewoon films. De personages kunnen elkaar dus niet kennen.

De verhaallijn

Maar wat gebeurt er dan? In de nieuwe Disneyserie vindt de dramadocent van de school waar High School Musical is opgenomen het ontzettend jammer dat ze nooit een musical gemaakt hebben over de films. Omdat de films zogezegd opgenomen zijn in die school, organiseert de dramadocent audities om een musical te maken van High School Musical.

In de serie is 15 jaar verstreken over de films net zoals bij ons het geval is. De leden van de cast zijn vooral onbekenden. Maar dat was in de tijd van de High School Musical-films ook het geval. De kans dat zij gekatapulteerd worden naar nieuwe sterren is dus reëel.

Troy en Gabriella

Als je nu hoopt dat Troy en Gabriella aka Zac Efron en Vanessa Hudgens hun opwachting maken in de serie, dan moeten we je teleurstellen. Aangezien de films in de serie ook gewoon films zijn, is het niet mogelijk dat die personages terugkeren in de nieuwe serie. Vanaf het najaar zal de serie te zien zijn op het nieuwe streamingplatform Disney+. Wij hebben in ieder geval al zin gekregen om die originele films even te herbekijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  112.547.616
 • Aantal
  doden
  2.497.865
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  760.809
 • Aantal
  doden
  21.988