Prestigieuze historische serie ‘Shōgun’, met lovende kritieken, vanaf nu te bekijken op Disney+

Op Disney+ kan je vanaf vandaag terecht voor een nieuwe indrukwekkende serie. Het gaat om Shōgun, dat zich afspeelt in het Japan van begin 17de eeuw. De reeks kan alvast rekenen op zeer lovende kritieken

De serie Shōgun is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Clavell uit 1975. Dat verhaal vormde in 1980 al de inspiratie voor een miniserie, maar krijgt nu dus een ambitieuze remake van Hulu en FX. Bij ons is Shōgun te bekijken op Disney+, waar je vandaag – 27 februari – de eerste twee afleveringen kan bekijken. De komende weken verschijnt er iedere dinsdag een nieuwe aflevering. De reeks bestaat in totaal uit tien afleveringen.

John Blackthorne

Shōgun is een fictief verhaal dat los gebaseerd is op echt historische feiten. In de reeks volgen we John Blackthorne, een Engelse zeeman die schipbreuk lijdt in Japan in 1600. Daar komt hij in aanmerking met een onbekende cultuur, waarin hij zich volledig zal in onderdompelen. Hij schoolt zich namelijk om tot samoerai en wordt door de onder druk staande leider Lord Yoshii Toranaga als pion gebruikt om diens macht te vergroten. Zo komen ze al snel in conflict met Lady Mariko, een vrouw met onschatbare vaardigheden, maar oneervolle familiebanden, die haar waarde en trouw moet bewijzen.

Shōgun is een Amerikaanse productie, maar de cast bestaat voornamelijk uit Japanse acteurs. De hoofdrol van John Blackthorne wordt gespeeld door Cosmo Jarvis (Peaky Blinders). Hiroyuki Sanada (The Last Samurai) speelt Lord Yoshii Toranaga en Anna Sawai (Pachinko) is te zien als Toda Mariko.

De reeks wordt momenteel bedolven onder lovende kritieken. Zo heeft Shōgun op Rotten Tomatoes 100 procent en op IMDb 9,4 op 10.

Bekijk hier de trailer van Shōgun:

Shōgun is vanaf nu te bekijken op Disney+.

Meer
Lees meer...