Hoe een fotograaf op een dag 11.000 euro verdiende met Instagram

De Amerikaanse fotograaf Daniel Arnold had vorige week een lumineus idee om geld in het laatje te krijgen. De inwoner van Broolyn in New York was zo goed als platzak, en had geen idee hoe hij de huur voor de komende maand ging betalen.

Arnold heeft echter een flinke schare volgers op Instagram, waar hij veel foto’s post die hij kiekt tijdens zijn wandelingen door New York. En aangezien hij momenteel werkloos is, doet hij dat tot acht uur per dag. Hij werd door Gawker twee jaar geleden nog verkozen tot beste fotograaf van Instagram, maar zijn account werd toen geschorst omdat hij foto’s van topless zonnekloppers had gepost. 

Naar aanleiding van zijn 34ste verjaardag postte Arnold een bericht aan zijn vele duizenden Instagramvolgers. “Hallo, Ik ben net 34 geworden. Voor slechts een dag verkoop ik 4×6-afdrukken van eender wat je wil van mijn Instagramarchief voor 150 dollar per stuk. Ik zweer dat ik nooit nog iets zo goedkoop verkoop. Indien je geïnteresseerd bent, stuur dan een screenshot van de gewenste foto(‘s) naar arnoldaniel@gmail.com (één d) en dan zal ik je een Paypalfactuur sturen, gevolgd door een gesigneerde afdruk. Fluitje van een cent. Gelukkige verjaardag aan mij. Ik hou van jou.”

Succes

Zijn actie kende een daverend succes. Zijn meer dan 1.300 foto’s van voornamelijk alledaagse taferelen en mensen, die Arnold fotografeert met een iPhone en een 35 mm-camera, zijn dan ook populair. Tegen het einde van de dag had hij 71 foto’s verkocht, terwijl hij nog niet alle aanvragen had kunnen verwerken. Een koper bood Arnold zelfs meer dan 1.000 dollar voor elk van zijn foto’s die meer dan 1.000 likes hadden verzameld, meldt Forbes. De fotograaf haalde zo 15.000 dollar (11.000 euro) binnen.

Het idee van Arnold bewijst dat je wel degelijk geld kunt verdienen met Instagram, en dat de fotodienst ook voor iets anders kan dienen dan foto’s te posten van je ontbijt of je huisdier. Twee van Arnolds populairste foto’s zijn die van een kerstman zonder broek en een man wiens schoenen worden opgeblonken.

Meer
Lees meer...