Hoe gestoord is Kamerlid Laurent Louis, die Di Rupo “pedofiel” noemde?

Goed gek, dat is het onafhankelijke parlementslid Laurent Louis. Deze middag veroorzaakte hij bijzonder veel ophef in de Kamer door premier Elio Di Rupo (PS) zwaar te schofferen. “Meneer de pedofiel”, noemde hij de eerste minister. Heel de Kamer stapte op. Laurent Louis is de laatste jaren al vaker met de meest getikte ideeën en initiatieven in de media geweest. Een overzicht:

1. Hij haat Elio Di Rupo

Het is niet de eerste keer dat Laurent Louis beschuldigingen van pedofilie naar het hoofd van Elio Di Rupo slingert, en al zeker niet de eerste keer dat hij de premier onder vuur neemt. Via zijn Facebook-pagina stuiten we op een YouTube-filmpje waarin hij het strikje van Di Rupo onder handen neemt. En zelfs zijn coverfoto is een boodschap naar de premier.

2. Hij is uit de Brusselse partij Islam gegooid

Als politicus heeft hij een carrière bij de MR en bij de PP van Mischaël Modrikamen achter de rug (op die manier kwam hij in de Kamer terecht), maar nadien werd Laurent Louis onafhankelijk. Vorig jaar kondigde hij aan op 25 mei de lijst van de Brusselse partij Islam te gaan duwen. Die partij heeft banden met Ahl ul-Bayt, een sjiitische organisatie uit Iran die de sharia wereldwijd wil doordrukken. Al zei Louis toen in De Morgen dat hij een christen blijft en zou ijveren “voor een open Brussel”. Een maand later was het huwelijk tussen de twee alweer voorbij en werd Louis gevraagd de partij te verlaten.

3. Gearresteerd

Enkele weken geleden werd Laurent Louis even aangehouden, omdat hij op de Grote Markt van Bergen zonder toelating folders aan het uitdelen was. En die arrestatie verliep met veel drama.

4. Autopsiefoto’s van Julie en Melissa

In april 2012 kwam Laurent Louis al in de belangstelling toen hij tijdens een persconferentie plots foto’s en informatie uit het autopsierapport van Julie en Melissa, twee slachtoffers van Marc Dutroux, toonde. Bovendien publiceerde hij een lijst van namen (politici, journalisten, magistraten,…) die volgens hem pedofielen en oplichters zijn. Ook de identiteit van slachtoffers van seksueel geweld zou door Louis onthuld zijn. Een journalist van Le Soir klaagde hem aan voor laster, omdat hij door Laurent “beschermer van pedofielen” genoemd werd.

5. Rusland treft geen schuld is Oekraïense crisis

In het parlement voert Laurent Louis een betoog voor de Russische acties in de Krim. Niet Rusland, maar de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn volgens hem de verdrukkers. Op Facebook schrijft hij dat Oekraïne het slachtoffer is van zijn eigen rijkdom aan gas en daardoor willen de VS en de EU het land koloniseren, terwijl Rusland het vrije Oekraïne wil beschermen.

6. Komiek Dieudonné

Laurent Louis is goed bevriend met de Franse komiek Dieudonné, die zelf al vaak zwaar bekritiseerd werd door allerlei schandalen. Dieudonné is zelf ook politiek actief en haalde een tiental jaar geleden tijdens een interview uit naar Israël en joden. Waarna hij veel controverse veroorzaakte door de Hitler-groet te doen. Ook in Brussel werd al een show van hem gestaakt, omdat hij zou aanzetten tot raciale haat. Dieudonné is ook de uitvinder van de quenelle, een gebaar dat heel erg aan die Hitler-groet doet denken.

7. Ook Louis Laurent doet die quenelle

En dat gebaar deed ook Laurent Louis al in het openbaar. Vooral in het parlement werd er flink over gepraat. Louis had de Holocaust net “een verzinsel gefinancierd door de zionisten” genoemd, toen hij zijn betoog met die quenelle afsloot.

Meer
Lees meer...