Homo’s en biseksuele mannen: dit zijn de leukste gratis datingapps

Homo’s en biseksuele mannen: dit zijn de leukste gratis datingapps

Op Tinder kan iedereen de liefde zoeken, maar mannen die contact zoeken met andere mannen hebben ook veel alternatieven. Grindr, Hornet, SRUFF, Surge, … er is voor iedere geïnteresseerde homo of biseksuele man wel een applicatie. Maar welke applicatie je het best kiest, hangt af van waar je precies naar op zoek bent.

1. Grindr

De bekendste en meest gebruikte app door homo- en biseksuele mannen om met elkaar in contact te komen is Grindr. De applicatie is gratis beschikbaar voor Android en iOS en telt bijna 30 miljoen gebruikers. Aanmelden kan volledig anoniem en zonder een socialmedia-account. Je kan kiezen voor een onherkenbare foto en een andere naam, al kan je ook gewoon alles wel correct invullen. Onlangs kwam de applicatie wel negatief in het nieuws omdat het gevoelige gegevens van gebruikers had gedeeld.

Grindr toont je op zijn app gebruikers aan de hand van je locatie met bovenaan de mannen die het dichtst bij jou in de buurt zijn. Je hoeft niet eerst iemand te liken of een match te hebben voor je met iemand kan beginnen babbelen. Naast gewoon chatten, kan je ook foto’s doorsturen, gifs gebruiken en sinds kort zelfs antwoorden met korte gesproken berichten. Grindr heeft de reputatie vaak gebruikt te worden voor casual seks en, ondanks initiatieven op sociale media met de hashtag #MetOnGrindr, zal je snel merken dat die reputatie niet onterecht is.

2. SCRUFF

Grindr mag dan al met voorsprong de grootste app zijn voor homo’s en bi’s, ook SCRUFF is redelijk bekend. Het bestaat dan ook al sinds 2010 en heeft 12 miljoen gebruikers wereldwijd. Je kan de app downloaden op Android en iOS.

SCRUFF werkt op bijna dezelfde manier als Grindr, maar is vooral populair bij iets oudere mannen, de zogenaamde bears. Dus als dat je type is, moet je de app zeker eens uittesten, want ook in België zijn er vrij veel actieve profielen. De meeste mannen op SCRUFF zijn op zoek naar vluchtige seks, maar je kan wel aangeven dat dat niet je bedoeling is.

3. Hornet

Voor velen is Hornet een verbeterde versie van Grindr. Het principe is hetzelfde want je krijgt ook gebruikers te zien in je omgeving op basis van je locatiebepaling, maar Hornet is meer dan dat. De applicatie wil een echte community en social network zijn in plaats van alleen maar een datingapp. Ze postten daarom ook regelmatig artikels en blogposts. Je kan Hornet downloaden op Android en op iOS, maar ook gewoon op je computer of laptop gebruiken.

Bovendien kan ja, in vergelijking met Grindr, je profiel veel uitgebreider maken met meer informatie en meer foto’s. Hornet wint dan ook heel snel aan populariteit, zeker bij jongere bi’s en homo’s, en heeft al meer dan 25 miljoen gebruikers. De gesprekken verlopen meestal iets minder direct dan op Grindr, al kan iedereen er eigenlijk zijn ding vinden, wat je ook zoekt.

4. Surge

Surge is wereldwijd zeker niet de meest populaire datingapp voor mannen die contact zoeken met mannen, maar kent in België wel heel wat gebruikers. De applicatie is beschikbaar op Android en iOS.

Qua werking kan je de app het best beschrijven als de gay versie van Tinder. Je krijgt telkens één profiel te zien dat je kan liken of wegdoen door te klikken of te swipen en als je een match hebt, kan je beginnen babbelen. Surge richt zich niet specifiek op één type en dus kom je alle soort mannen tegen.

5. ROMEO

PlanetRomeo, vroeger ook bekend als GayRomeo, is in 2002 opgericht als website en is dus een van de oudste initiatieven om homo- en biseksuele mannen online met elkaar in contact te brengen. Later kwam er ook een applicatie, zowel op Android als op iOS.

ROMEO telt zo’n 2 miljoen gebruikers, voornamelijk uit Europa. Een van de voordelen van de applicatie is dat je je profiel enorm gedetailleerd kan invullen en dus eenvoudig op zoek kan gaan naar iemand met dezelfde voorkeur (lees: fetish) als jij. Extra leuk is dat het bedrijf achter de website met Planet Romeo Foundation zijn eigen non-profitorganisatie heeft waarmee het vecht voor gelijke kans voor de LGBTQ-gemeenschap wereldwijd.

Gesponsorde artikelen