Left Right
scrollTop top

Horeca Vlaanderen lanceert campagne om “tweede lockdown te voorkomen: #volgderegels


Horeca Vlaanderen volg de regels tweede lockdown
© EPA

Horeca Vlaanderen komt met een campagne naar buiten waarbij het horeca-ondernemers en klanten oproept om de coronaregels te volgen. Dat doen ze via hun website en een video. Horeca Vlaanderen-CEO Matthias De Caluwe stelt dat een tweede lockdown enkel voorkomen kan worden door alle regels streng op te volgen. De sectorfederatie vertegenwoordigt meer dan 60.000 Belgische horeca-ondernemers.

“Onze meer dan 60.000 Belgische horeca-ondernemers zijn bezorgd”, zegt de CEO van Horeca Vlaanderen. “Mensen liggen wakker dat hun broodwinning gaat eindigen. We zien spijtig genoeg de cijfers evolueren in de laatste week.”

“Dat helemaal aan onze sector wijten, zou niet correct zijn, de horeca-ondernemers volgen sinds 8 juni de duidelijke richtlijnen van het protocol op. Maar het is iedereens verantwoordelijkheid dat we in deze situatie beland zijn en iedereen moet nu samen een antwoord bieden op de uitdagingen.”

(Concert met 4.000 aanwezigen: grootscheeps experiment om te kijken of dat veilig kan.)

Tweede algemene lockdown vermijden

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wijst erop dat “de ondernemers al heel wat inspanningen gedaan hebben om alle voorschriften nauwgezet op te volgen: “Het is nu ook aan ons om een steentje bij te dragen. Alleen zo kunnen we de herwonnen vrijheid behouden.” Dat melden onder meer de kranten van De Persgroep.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) benadrukt dat het uiterst belangrijk is om een tweede algemene lockdown te vermijden: “We willen de horeca hier samen doorhelpen. Daarvoor moet iedereen de regels respecteren, niet alleen voor zichzelf maar ook voor elkaar.”

Bovendien kunnen horeca-uitbaters op de website van Horeca Vlaanderen terecht voor een informatieposter, een bewustmakingsposter en een registratieformulier voor hun klanten.

(Vlaams geld moet evenementensector redden.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…