Hugh Grant vindt zichzelf “te oud en lelijk” om nog romantische komedies te maken

Slecht nieuws voor fans van Hugh Grant die gehoopt hadden om de acteur binnenkort opnieuw aan het werk te zien in een romantische komedie. De 60-jarige Brit heeft namelijk laten weten dat hij daar niet meer in wil meespelen. De reden? “Ik ben gewoon te oud en lelijk geworden.”

Hugh Grant veroverde de wereld en onze harten in de jaren 1990 en 2000. In die periode was ie namelijk te zien in een hele reeks romantische komedies. Z’n personages leken altijd op elkaar: charmante, mooie mannen, die het niet altijd makkelijk hadden om de liefde te vinden.

Romcomlegende

De grote doorbraak van Hugh Grant kwam er in 1994. In dat jaar was ie te zien als Charles in Four Weddings and a Funeral. Daarna was de acteur helemaal gelanceerd in het genre. Hij speelde onder andere mee in romcomklassiekers als Notting Hill, Love Actually en de Bridget Jones-films.

Maar nu lijkt het erop dat het bij die films zal blijven. Tijdens een interview met entertainmentwebsite Deadline heeft Grant namelijk gezegd dat hij het niet meer ziet zitten. “Het is helemaal geen optie meer voor mij om in een romantische komedie mee te spelen. Ik ben gewoon te oud en lelijk geworden. Het zit er niet meer in”, klonk het.

The Undoing

Hugh Grant sprak met Deadline naar aanleiding van z’n rol in The Undoing. De acteur speelt één van de hoofdpersonages uit de HBO-reeks, Jonathan Fraser. De echtgenote van Jonathan, Grace (Nicole Kidman), is een succesvolle therapeute. Tot haar leven volledig omgegooid wordt.

De acteur was eind vorig jaar ook al te zien in een speciale aflevering van Black Mirror. Die vatte het vreemde jaar 2020 in 70 minuten samen. Death to 2020 is een mockumentary, met naast Hugh Grant onder andere Samuel L. Jackson en Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends).

Meer
Lees meer...