Left Right
scrollTop top

‘Friends’-actrice Lisa Kudrow wil geen afleveringen herbekijken: “Ik wil het niet verpesten!”


Friends Phoebe Lisa Kudrow Rachel Jennifer Aniston
© Friends

Wanneer we de namen Jennifer Aniston en Lisa Kudrow horen, kunnen we onmogelijk niét aan Friends denken. De twee actrices hebben nochtans een serieuze acteercarrière opgebouwd nadat de sitcom tot z’n einde was gekomen. En daarover hebben ze (online) even met elkaar gepraat.

Het is ondertussen al meer dan 25 jaar geleden dat Lisa Kudrow voor het eerst als Phoebe Buffay in Friends te zien was. De rol betekende voor de actrice haar grote doorbraak, maar blijkbaar heeft ze nog nooit de afleveringen van Friends herbekeken. En daar heeft ze een goeie reden voor.

Entertainmentmagazine Variety brengt een nummer uit, getiteld Actors on Actors. Daarin hebben acteurs het over hun eigen carrière en die van een collega. Voor de gelegenheid bracht Variety Friends-sterren Lisa Kudrow en Jennifer Aniston (online) samen.

“Ooit samen bekijken”

De twee hadden het over hun nieuwe rollen, maar keerden ook even terug naar hun tijd op de set van Friends. Al denkt Lisa Kudrow daar niet al te graag aan terug, en daar heeft ze een verrassende reden voor: “Ik wil het gewoon niet verpesten!”

De actrice legde uit dat ze bang is dat ze haar positieve herinneringen zal kwijtspelen, omdat ze nu misschien anders denkt over de reeks, en over haar eigen acteerprestaties. “Ik heb de show nog steeds niet herbekeken, in de hoop dat we ‘m ooit allemaal samen zullen bekijken”, vertelde ‘Phoebe‘ nog.

“Fantastisch talent”

Jennifer Aniston (Rachel Green in de reeks) heeft wel al afleveringen van Friends herbekeken. “Ik vind het fantastisch om afleveringen opnieuw te zien”, vertelde ze. “Want meestal herinner ik me wanneer we tijdens een bepaalde scène in lachen zijn uitgebarsten.”

“Jij en ik schoten altijd uit in een lachen, want je had het fantastische talent om op het moment dat je je punchline moest zeggen, altijd beginnen te lachen. Je deed dat schattige ding waarbij je in lachen uitbarstte. Je vertelde de pointe, keek naar het publiek en zei ‘sorry, het is écht grappig’.”

Friends is bij ons nog steeds volledig terug te vinden op Netflix. Heb je een gaatje te vullen na de tiende keer bingewatchen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810