Left Right
scrollTop top

‘Friends’ brengt officieel kookboek uit en ja, Rachels trifle staat erin


Trifle Rachel Friends
© Friends

De laatste aflevering van de sitcom Friends mag dan wel al meer dan 16 jaar geleden uitgezonden zijn, de reeks blijft superpopulair. Daarom komt er nu ook een kookboek met de gerechten uit de reeks. Denk dan maar aan de lasagne van Monica, maar ook de ‘moist maker‘ en de iconische trifle met gehakt, erwtjes en uien van Rachel is in het kookboek te vinden.

Hoewel er een echte kok meedoet in Friends (Monica) zijn het toch vooral de slechtere baksels (de trifle van Rachel) die iedereen zijn bijgebleven. Maar nu brengt Friends een officieel kookboek uit met de beste (en slechtste) recepten uit de reeks.

Friends: The Official Cookbook

Friends: The Official Cookbook
Amazon

Het kookboek van Friends zal meer dan 70 recepten bevatten, gaande van de culinaire hoogstandjes van Monica, tot de euhm, iets minder culinaire baksels van Rachel. Maar ook de hemelse havermoutkoekjes van Phoebe zullen in het kookboek te vinden zijn.

Het boek zal verschijnen op 22 september, maar je kan het nu al pre-orderen via Amazon voor 20,84 pond (ofwel 23,24 euro). Zo kan je dus alvast verzekeren dat je in het najaar een heerlijk diner zal kunnen bereiden voor de vrienden in je bubbel.

Van de moist maker tot de trifle

In het kookboek zullen dus meer dan 70 recepten te vinden zijn, waardoor echt alle iconische gerechten uit de reeks een plaatsje krijgen. Denk dan maar aan de gestolen sandwiches met moist maker van Ross of het Thanksgiving diner van Monica.

Maar er is ook plaats voor de iets minder lekkere maaltijden. Zo is de trifle van Rachel te vinden in het boek. En zal je dus zelf kunnen uitdokteren of een trifle met lange vingers, confituur, custard, frambozen, gehakt met erwtjes en uien, bananen en slagroom echt naar voeten smaakt. Joey vond het alvast smakelijk, dus wie weet.

Verschillende niveaus

En ook wie een complete leek is in de keuken hoeft zich geen zorgen te maken. Want in het kookboek zal er gebruik gemaakt worden van verschillende niveaus. Zoals de aankondiging zelf omschrijft: “Of je nu een getrainde chef bent zoals Monica Geller, net met een catering bedrijf gestart bent zoals Phoebe Buffay of gewoon een food enthusiast bent zoals Joey Tribbiani, Friends: The Official Cookbook heeft een variëteit aan recepten voor koks van alle niveaus.”

In het boek zullen ook heel wat foto’s uit de reeks te vinden zijn, dus is het echt het perfecte cadeau voor elke Friends-fan, of gewoon een cadeau aan jezelf natuurlijk.

Friends reünie

In een wereld zonder het coronavirus hadden we zo ongeveer nu kunnen genieten van de langverwachte reünie met de zes vrienden uit de reeks. Deze reünie kwam er naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van de reeks in het najaar van 2019.

Maar door de uitbraak van het coronavirus moesten de opnames van die reünie voor onbepaalde tijd uitgesteld worden. Over de duur van dat uitstel heeft Bob Greenblatt van WarnerMedia Entertainment onlangs nog een update gegeven aan Variety. “We dachten eerst dat shows een maand of maximum twee maanden uitgesteld zouden worden, maar nu lijkt het erop dat het veel langer zal zijn dan dat. We hopen dat de special tegen het einde van de zomer zal kunnen plaatsvinden.”

Geen skypegesprek

Verschillende andere reeksen, zoals Tiger King en Too Hot To Handle, hielden al reünie-afleveringen via videocall, maar daar is Greenblatt niet voor te vinden. “We denken dat er een meerwaarde is aan een groot, rauw livepubliek om de reünie van deze zes vrienden mee te maken en we wilden niet gewoon een videogesprek houden met, je kent het wel, zes hokjes en mensen die zichzelf filmen vanuit hun eigen keuken of slaapkamer.”

Dat livepubliek dat aanwezig zal zijn bij de show, zal bestaan uit verschillende vriendengroepen van telkens zes personen. Zij konden een plekje winnen door aan een wedstrijd deel te nemen. De winnaars zullen deel uitmaken van het publiek bij de opnames en zullen dus de vrienden, Chandler (Matthew Perry), Joey (Matt LeBlanc), Monica (Courteney Cox), Ross (David Schwimmer), Rachel (Jennifer Aniston) en Phoebe (Lisa Kudrow), in levenden lijve ontmoeten.

Friends is bij ons nog steeds te vinden op Netflix en staat ook op onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.162.661
 • Aantal
  doden
  1.396.375
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755