‘Friends’-reünie: alles wat we al weten over de langverwachte comeback

Friends
Friends

We hebben er jarenlang op moeten wachten, maar de Friends-reünie komt er echt. Al wordt het misschien niet wat je ervan zou verwachten. Dit is alles wat we al weten over de reünie van onze favoriete sitcom.

Het is ondertussen al meer dan 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Friends werd uitgezonden. Dat werd het afgelopen jaar al gevierd met onder andere een expo en een LEGO-bouwpakket. Maar er komt ook een reünie met de acteurs van de populaire reeks en daarover is steeds meer informatie bekend.

3 tot 4 miljoen dollar

Volgens bronnen van Deadline zouden de zes hoofdrolspelers van Friends tot een akkoord zijn gekomen over de reünie. En dat wordt een dure affaire. Want elke acteur vraagt een bedrag tussen de 3 en 4 miljoen dollar (2,74 tot 3,65 miljoen euro).

Maar de cast zal dus wel volledig zijn met Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc en Matthew Perry. Volgens dezelfde bron van Deadline zou het gaan om een special van een uur die beschikbaar zou zijn op HBO Max. HBO kocht onlangs de uitzendrechten van Friends over van Netflix, waardoor de afleveringen van de sitcom niet meer te vinden zijn op de Amerikaanse versie van Netflix.

Geen nieuw seizoen

Marta Kauffman & David Crane
Marta Kauffman & David Crane – Bron: Isopix

Het wordt dus waarschijnlijk één special van een uur en dus geen nieuw seizoen zoals heel wat fans hopen. Daar staan de makers van de originele reeks, Marta Kauffman en David Crane, namelijk niet op te wachten.

Zij gaven al meermaals aan dat Friends voor hen het perfecte einde had en dat een nieuw seizoen de originele seizoenen van de reeks geen eer zou aandoen.

“Groot nieuws”

Matthew Perry teasede op Twitter enkele dagen geleden nog dat er “groot nieuws” zat aan te komen. Veel mensen denken daarbij dat het over de reünie gaat en dat we er dus misschien meer van kunnen verwachten dan enkel een soort talkshow.

Maar de tweet is natuurlijk enorm vaag en we kunnen er niet echt iets uit afleiden. Bovendien lanceerde Matthew Perry niet lang na de tweet zijn Instagramprofiel. Het kan dus zijn dat dat zijn “grote nieuws” was. Matthew Perry heeft nog niets gepost op Instagram, maar heeft op dit moment wel al bijna 2 miljoen volgers. Enkele maanden geleden lanceerde Jennifer Aniston haar Instagramprofiel met een selfie met de volledige Friends-cast. Zij heeft op dit moment al meer dan 27 miljoen volgers. Door de komst van Matthew Perry zitten nu alle Friends op Instagram.

Gesponsorde artikelen