‘Friends’ krijgt een reünie en alle acteurs spelen mee!

Friends Reünie Special HBO MAX
Instagram/@jenniferaniston + Friends

Al sinds het einde van Friends dromen fans van een reünie. Die droom wordt nu na meer dan 15 jaar werkelijkheid. Want de populairste sitcom uit de jaren ’90 krijgt z’n eigen special op HBO MAX, het streamingplatform van HBO. De special gaat in mei in première.

Goed nieuws voor de fans van Friends. Wat zeggen we? Gewéldig nieuws. De mooiste, grappigste, meest herkenbare serie van de voorbije jaren krijgt namelijk een reünie! Alle acteurs uit de reeks zullen te zien zijn in een special, die wordt uitgezonden op HBO MAX, het streamingplatform van zender HBO.

It’s happening

Het nieuws komt van de Friends-acteurs zelf. Jennifer Aniston en Courteney Cox deelden namelijk een nieuwe foto van de groep vrienden, met daarbij de veelzeggende tekst “It’s happening“, oftewel: het gaat gebeuren. De actrices tagden ook de rest van de cast: Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer.

A reunion would be perfection

Na jaren van hopen en maandenlang geruchten, is het dus eindelijk officieel. Friends keert terug, met z’n originele cast, maar niet in z’n oorspronkelijke format. De special op HBO MAX zou namelijk een “uur durende, niet geënsceneerde reünie-aflevering” worden.

Of fans dus te zien zullen krijgen hoe het met de personages gaat, 15 jaar na hun afscheid, is nog onzeker. Het is ook helemaal niet zeker of de acteurs als zichzelf te zien zullen zijn, of hun personage zullen vertolken.

This is brand new information!

Wij hopen in elk geval op een prachtige “How you doin’?” van Joey Tribbiani, een beeld (of meer!) van de schattige tweeling van Monica Geller en Chandler Bing, informatie over de relatie van Ross Geller en Rachel Green (were they on a break?!) en een kijk in het leven van Phoebe Buffay en haar hubby Mike.

I’m fine

Friends is al een tijdje niet meer te vinden op Netflix in de Verenigde Staten. De streamingdienst kon z’n contract niet opnieuw verlengen. WarnerMedia, het bedrijf achter HBO MAX, kon wél een gigantische som om tafel leggen om de reeks in handen te krijgen.

HBO MAX wil Friends dus eigenlijk als lokaas gebruiken. HBO hoopt dat veel fans een abonnement op z’n streamingdienst zullen nemen, omdat alle afleveringen van Friends én de special enkel daar te zien zullen zijn. De reeks en de reünie zullen vanaf de start van HBO MAX in mei te zien zijn.

Gesponsorde artikelen