Left Right
scrollTop top

‘Friends’-makers geven hun zegen om de serie van Netflix naar HBO Max te verhuizen


Friends
© Friends

Friends verhuist binnenkort van Netflix naar HBO Max, de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia. En die stap lijkt steeds kleiner te worden, want de makers van de sitcom lieten weten dat zij helemaal akkoord gaan met de verhuis.

Dat nineties-sitcom Friends van Netflix zou verdwijnen, werd eerder deze zomer al bekendgemaakt. Maar nu wordt “de grote stap” wel steeds kleiner. De makers van de serie hebben namelijk laten weten dat zij daar volledig mee akkoord gaan.

“We zijn vereerd”

Maker Marta Kauffman liet tijdens een verjaardagsviering van Friends vallen dat ze de verhuis begrijpt: “Het is veel zinvoller dat we op HBO Max zullen staan. Ik begrijp het. Ik snap het … Ik denk dat andere mensen dat veel erger vinden dan wij zelf.”

Uitvoerend producent Kevin Bright ging nog een stapje verder: “In de showbizz is er altijd sprake van verandering. We winnen langs twee kanten, want we zijn vereerd dat een bedrijf zoals Netflix ons voor de eerste keer gestreamd heeft en we zijn even vereerd dat HBO Max dat een tweede keer wil doen. Het is heel spannend wat ze daar aan het starten zijn en we zijn tevreden dat we daar deel van mogen uitmaken.”

Steeds meer streamingplatformen

HBO Max is één van de vele nieuwe streamingdiensten die de laatste maanden aangekondigd werden. Die willen de strijd aangaan met Netflix en daar hebben ze natuurlijk hun eigen producties opnieuw voor nodig. Bij Warner Bros. is dat niet anders.

Want, ja, HBO Max is een merk van WarnerMedia. Het bedrijf kondigde heel trots haar nieuwe streamingplatform aan:

Niet gevreesd:

Voorlopig hoeven we in België nog niet te vrezen. Want toen Netflix aankondigde dat Friends zou verdwijnen, stond er “in de Verenigde Staten” tussen haakjes. Er is tot nu toe nog geen nieuws over een onmiddellijke release van HBO Max in België, dus fingers crossed!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…