Geen zorgen: ‘Friends’ gaat bij ons voorlopig niet weg van Netflix

Friends
Friends

Friends-fans kunnen voorlopig op twee oren slapen, want bij ons blijft de sitcom voorlopig mooi in de Netflixcatalogus staan. Gisteren maakte de streamingdienst bekend dat de reeks zou verdwijnen, maar dat nieuws geld enkel voor de Verenigde Staten. In ons land blijven de 10 seizoenen beschikbaar.

Waar iedereen voor vreesde, werd gisteren werkelijkheid. Netflix maakte namelijk bekend dat Friends wel degelijk zou verdwijnen uit de catalogus. Het nieuws ontketende een storm van paniek, ongenoegen en dreigementen om Netflixaccounts op te zetten. Maar bij ons kan iedereen voorlopig kalm blijven. Want Friends blijft ook in 2020 beschikbaar in onze Netflixcatalogus.

Friends op Netflix

Het is niet de eerste keer dat het mogelijke verdwijnen van Friends voor paniek zorgt bij Netflixgebruikers. WarnerMedia, het bedrijf dat Friends produceert, is namelijk aan het werken aan een eigen streamingdienst. En daar willen ze uiteraard hun paradepaardje kunnen aanbieden.

Het spreekt dan ook voor zich dat Warner Friends niet wil delen met Netflix en het wil gebruiken om gebruikers binnen te halen voor hun nieuwe streamingdienst. Eerder verhoogde Warner de prijs voor de rechten van Friends al aanzienlijk. Toen had Netflix er nog 100 miljoen dollar voor over om de verhalen van Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe en Joey te houden. Maar nu neemt Netflix dan toch afscheid van Friends. Al geldt dat niet voor overal.

België

In 2020 zal Friends dus verdwijnen uit de Amerikaanse Netflixcatalogus, maar in België zal de reeks voorlopig beschikbaar blijven. Al kan dat natuurlijk wel veranderen als de streamingdienst van WarnerMedia ook naar ons land zou komen.

Voorlopig zitten we dus veilig, maar dat kan snel veranderen. Wie dus zeker wil zijn dat hij of zij alle 236 afleveringen van Friends nog eens kan zien, begint dus best nu ergens met kijken. Voilà, zo heb je weer een reden om nog een keertje naar Friends te kijken. Als je daar al een reden voor nodig had.

Gesponsorde artikelen