Left Right
scrollTop top

HBO Max maakt animatiereeks ‘The Prince’ over prins George


the prince hbo max
© HBO Max

De zesjarige Britse prins en troonopvolger George krijgt de hoofdrol in The Prince, een komische animatieserie die in de maak is voor streamingdienst HBO Max. De reeks wordt gemaakt door schrijver en producer Gary Janetti, die eerder al werkte voor onder andere Will & Grace en Family Guy.

Het idee voor The Prince ontstond door het razend populaire Instagram-account van Gary Janetti met bijna één miljoen volgers . Daar spot de Amerikaanse producent en schrijver met de Britse royals door de ogen van prins George, de oudste zoon van prins William en Kate Middleton.

The Prince wordt omschreven als een reeks met een satirische blik op het leven van de zesjarige kroonprins. “We zijn heel blij dat we de wereld die Gary op Instagram heeft gecreëerd naar HBO Max mogen brengen. Bij ons zullen de kijkers kunnen ontdekken wat zijn volgers al langer weten: dat George hilarisch, choquerend en verrassend lief kan zijn”, zegt Sarah Aubrey, hoofd original content bij HBO Max, aan Variety.

“Ik kijk ernaar uit om met HBO Max te werken en hen opnieuw een serie te geven over de meedogenloze strijd van een familie om de troon”, zegt Janetti met een knipoog naar Game of Thrones.

Orlando Bloom

Naast schrijven en producen zal Gary Janetti ook zelf de stem van George voor zijn rekening nemen. Voor de stem van Harry wisten de makers Orlando Bloom te strikken.

De rest van de stemmencast bevat onder andere Condola Rashad als Meghan Markle, Lucy Punch als Kate Middleton, Tom Hollander als prins Philip en prins Charles, Alan Cumming als Georges butler Owen, Frances De La Tour als Queen Elizabeth II en Iwan Rheon als prins William.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810