Reünie van ‘Friends’ gaat door op originele set

Friends appartement

Fans van Friends kijken al jaren uit naar een reünie van het populaire zestal. Binnenkort is het gelukkig eindelijk zover. Dat het niet gaat om een nieuwe aflevering was al langer bekend, maar nu is bekendgemaakt dat de Friends-reünie wel zal opgenomen worden op de originele set.

Meer dan 15 jaar na de laatste aflevering krijgen de fans van Friends eindelijk wat ze al die tijd al willen. Jennifer Aniston (Rachel Green), Courteney Cox (Monica Geller), Lisa Kudrow (PPhoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani), Matthew Perry (Chandler Bing) en David Schwimmer (Ross Geller) komen binnenkort opnieuw samen voor een reünie.

Coronacrisis

Normaal zou die reünie in maart gefilmd worden. De lancering stond gepland voor vandaag, 27 mei. In de Verenigde Staten is vandaag namelijk de nieuwe streamingdienst HBO Max gelanceerd. Die kocht enige tijd terug de rechten op Friends af van Netflix in de Verenigde Staten en wou dat vieren met een unieke reünie.

Die planning is jammer genoeg verstoord geraakt door de pandemie van het nieuwe coronavirus. Daardoor moesten de opnames uitgesteld worden.

Geen virtuele reünie

In een gesprek met Recode Media sprak Bob Greenblatt, hoofd van HBO Max, over die geplande opnames. Hij laat weten dat alles klaar was voor de opnames toen de coronacrisis roet in het eten kwam gooien. Zelfs de set is al gebouwd. “We zullen het deels opnemen op de set omdat iedereen gek is op dat appartement”, zegt hij.

Wanneer de opnames dan wel zullen doorgaan, maakt Greenblatt niet bekend. HBO is wel niet van plan om de originele plannen te vervangen door een virtuele reünie. Veel andere populaire series hebben dat tijdens deze lockdown wel gedaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Lizzie McGuire of The Office. Mogelijk moeten we dus nog even wachten voor we eindelijk die reünie van Friends te zien krijgen. Het originele plan was namelijk ook om alles te filmen met een live publiek waar je zelf kan bijzijn.

Gesponsorde artikelen