Left Right
scrollTop top

‘Friends’: Courteney Cox moest miskraam verwerken tijdens opnames bevalling Rachel


Friends Rachel bevallen
© Friends

Elke Friends-fan heeft de geboorte van Emma nu waarschijnlijk al een tiental keer gezien. Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat Courteney Cox (Monica) tijdens de opnames van deze afleveringen zelf door een miskraam ging.

Het is een van de mooiste momenten uit de 10 seizoenen van Friends: de geboorte van Emma, het dochtertje van Ross en Rachel. Maar voor een van de acteurs uit de reeks waren de opnames van deze geboorte verre van gemakkelijk.

Verschillende miskramen

Tijdens de opnames van de geboorte van Emma ging Courteney Cox, die in de reeks Monica speelt, namelijk door een moeilijke periode in haar leven. De actrice wilde zelf een gezin starten, maar het zat haar niet mee. In dezelfde tijd als de zwangerschap van Rachel (gespeeld door Jennifer Aniston) in Friends, had Courteney verschillende miskramen.

Net zoals bij haar personage Monica, wilde het niet lukken om een eigen gezin te starten en dat was heel moeilijk voor de actrice. Dat ze tijdens die periode ook nog eens geconfronteerd werd met de geboorte van een baby op de set, maakte het extra pijnlijk. “Het was een moeilijke tijd”, zo liet ze weten in een interview met NBC. “Ik herinner me dat ik net een miskraam had toen Rachel ging bevallen. Het was op exact hetzelfde moment. Oh my God, het was vreselijk om dan grappig te moeten zijn.”

Dochter

Na zeven miskramen lukte het Courteney Cox wel om zwanger te worden. Die zwangerschap is ook te zien in het laatste seizoen van Friends, waarbij de buik van de actrice (vaak wat amateuristisch) verstopt werd.

De bolle buik van de actrice moest verstopt worden, want in de reeks konden Monica en Chandler (Matthew Perry) zelf geen kinderen krijgen. Uiteindelijk lukte het hen in het laatste seizoen wel om een tweeling te adopteren: Jack en Erica.

Reünie

Later dit jaar worden we getrakteerd op een reünie van Friends. Het is ondertussen namelijk al meer dan 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Friends werd uitgezonden, dus moest dat ook gepast gevierd worden. De reünie stond normaal gepland voor deze maand, maar werd door de coronapandemie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

In de reünie special zullen alle zes hoofdrolspelers uit Friends nog eens samenkomen om de mooiste momenten uit de reeks te herbeleven. Hoe de special er precies zal uitzien is nog niet geweten, maar we weten wel al dat de opnames zullen gebeuren met een live-publiek, samengesteld uit andere vriendengroepen van zes.

Friends is een van onze favoriete reeksen op Netflix. Kijk hier naar de volledige top 50.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…