‘Friends Honest Trailer’ is geen fan van Ross en Rachel, oftewel “het slechtste liefdesverhaal ooit”

Friends Honest Trailer Ross Rachel
Friends

Na jarenlang smeken is het zover: Friends heeft een ‘eerlijke trailer’ gekregen. En die honest trailer stelt niet teleur, want we krijgen een prachtige samenvatting van Ross en Rachels liefdesleven, oftewel “één van de vreselijkste relaties ooit op tv” voorgeschoteld, met een portie oh my god’s en een prachtige verzameling how you doin’s.

Friends is na vijfentwintig jaar nog steeds razend populair. En de laatste jaren is ook het concept ‘eerlijke trailers’ aan een serieuze opmars bezig. Het kan dus niet echt als een verrassing komen dat er nu ook zo’n honest trailer over Friends verschenen is.

Dear White People

“Welkom in het New York van rond de eeuwswisseling”, klinkt het. “Waar koffiehuizen meer zijn dan gewoon een plek om je telefoon op te laden, waar truien extra grof gebreid zijn en het meubilair afgrijselijk slecht behandeld wordt.”

De makers van het filmpje lachen met (of uiten hun kritiek op) het feit dat de cast bang lijkt te zijn voor homoseksualiteit en bijna alleen maar uit blanke mensen bestaat. Ze hebben Friends voor de gelegenheid dan ook maar een andere naam gegeven: Dear White People.

Te deprimerend

In een korte voorstelling van de personages, worden die ook nog eens op hun meest cliché kenmerken gewezen. Joey bijvoorbeeld, is een “opkomende acteur slash menselijke vuilnisbak”. Monica krijgt de stempel “kok met een serieuze portie ongediagnosticeerde OCD”.

Chandler is dan weer een “onzeker mankind dat humor gebruikt om weg te lopen van z’n psychologische problemen”. En Phoebe, da’s allemaal te deprimerend, dus “laten we haar gewoon the weird one noemen”.

“Eén van de vreselijkste relaties ooit op tv”

Ook over de relatie van Ross en Rachel hebben de makers van de ‘eerlijke trailer’ een serieuze (en lachwekkende) mening. Hun tien seizoenen durende wel-niet-relatie (die ze zelf “één van de vreselijkste relaties ooit op tv” noemen) samenvatten? Dat duurt nog geen minuut!

“Ross vindt Rachel leuk, en dan vindt Rachel Ross leuk. Maar Ross heeft een vriendin, dus dumpt Ross z’n vriendin en is hij samen met Rachel. Maar ze gaan direct uit elkaar, en dan komen ze weer samen. Dan gaan ze on a break, en dan gaan ze opnieuw uit elkaar.”

“Dan beslist Rachel dat ze Ross opnieuw leuk vindt, dus dumpt hij opnieuw z’n vriendin. Dan gaan ze direct uit elkaar, en dan wil Rachel Ross terug, dus zegt hij de verkeerde naam voor het altaar en scheidt hij. Maar dan wil Ross niet samen zijn met Rachel.”

“En dan trouwen ze dronken in Vegas, en dan scheiden ze. Dan maakt Ross Rachel zwanger, maar zijn ze niet opnieuw samen, maar zijn ze wel jaloers op elkaar, maar beslissen ze nog steeds om niet samen te zijn.”

“Dan beslist Rachel om naar Parijs te verhuizen en Ross af te wijzen. Maar dan verandert ze direct van gedachten en komen ze uiteindelijk toch samen. Net op tijd voor de finale van de reeks.”

How you doin’?

Een ‘eerlijke trailer’ over Friends zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een verzameling oh my god’s en een prachtige compilatie van Joey die iedereen rond z’n vingers draait met het prachtige “how you doin’?“. Geniet. Dat hebben wij ook gedaan.

Gesponsorde artikelen