Left Right
scrollTop top

Empire State Building verandert in rood zwaailicht als eerbetoon aan hulpverleners


Empire State Building rood
© Twitter/@EmpireStateBldg

De Verenigde Staten worden zwaar getroffen door het coronavirus. Zo erg zelf dat het land het nieuwe epicentrum van Covid-19 wordt genoemd. De grootste stad van Amerika, New York, is er het ergst aan toe. Daar sterft elke negen minuten iemand aan Covid-19.

Momenteel zijn het ware oorlogstoestanden in de Verenigde Staten. De ziekenhuizen liggen overvol en jammer genoeg lopen de sterfgevallen alsmaar op. De gezondheidssector loopt op z’n tandvlees. De hulpverleners hebben de handen vol en geraken stilaan mentaal en fysiek op.

“Hartslag van Amerika”

Om iedereen, en zeker de hulpverleners, een hart onder de riem te steken, deed de populaire trekpleister van New York iets bijzonders. Op de Twitterpagina van de Empire State Building stond maandag een mooie boodschap te lezen. “We zullen nooit stoppen met schijnen voor jullie. Vanaf vanavond en gedurende de Covid-19-strijd worden onze kenmerkende witte lichten vervangen door de hartslag van Amerika met een witte en rode sirene in de mast voor heldhaftige hulpverleners in de frontlinie van het gevecht.”

Het filmpje van Rita J. King ging al snel viraal op Twitter. Zo geeft de vrouw aan: “New York is het tegenovergestelde van een spookhuis op dit moment. De geesten leven.” Maar toch wil ze duidelijk maken dat het een enorm mooi gebaar is van de Empire State Building. “Ik sta volledig achter de intentie van deze inspanning van de @EmpireStateBldg, maar raad aan om de sirene te vervangen door het iconische pulserende hartslag effect om onze heldhaftige gezondheidswerkers gerust te stellen dat hun inspanningen zullen slagen, en de nerveuze New Yorkers die nu binnen blijven, te kalmeren”, schreef King.

“Creepy”

Veel New Yorkers trokken naar Twitter om hun mening te geven over de sirene. Ook al is het gebaar goed bedoeld, toch vinden velen het griezelig. Zo wordt het zwaailicht vergeleken met het Oog van Sauron, een duistere toren uit Lord of the Rings.

Andere New Yorkers vinden het rode licht allesbehalve rustgevend. Zij zien het eerder als een onheilspellend teken. We moeten toegeven dat de sirene weinig positief oogt. Maar misschien wordt zo het gevaar van het coronavirus voor iedereen duidelijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452