‘I Believe I Can Fly’-zanger R. Kelly zou sekte leiden die jonge vrouwen seksueel uitbuit

Het is al langer geweten dat R. Kelly zijn handen niet kan thuis houden bij de vrouwen, maar nu klaagt zijn ex hem effectief aan voor mentaal, verbaal en seksueel misbruik. Faith Rodgers beweert dat de zanger haar opsloot als ze geen zin had om met hem onder de lakens te kruipen.

Het nieuws over R. Kelly komt niet echt als een donderslag bij heldere hemel. De I Believe I Can Fly-zanger ligt al sinds 1994 onder vuur wegens seksueel overschrijdend gedrag, maar hij beweerde altijd dat daar niets van aan was. Met wereldhits zoals Bump N’ Grind, Your Body’s Callin’, I Believe I Can Fly, Gotham City, Ignition en If I Could Turn Back the Hands of Time is/was hij een gigantische naam die miljoenen opbracht.

De entertainmentindustrie liet hem jarenlang begaan, maar enkele dagen geleden raakte bekend dat de muziekstreamdienst Spotify gestopt is met de songs en platen van de 51-jarige Amerikaan te promoten. Dat gebeurde wellicht in de nasleep van de #MeToo-schandalen in de mediasector.

Sekssekte

Maar nu wordt R. Kelly dus aangeklaagd wegens “een incident van seksuele aanranding met ernstige lichamelijke schade als gevolg” door zijn ex Faith Rodgers. Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Gisteren startte ze in New York (voor de tweede keer) een juridische procedure op tegen de zanger. Ze is vorige maand nog naar de politie gestapt in Texas.

Dit keer beweert ze zelfs dat R. Kelly erop aandrong dat ze zich zou aansluiten bij zijn “sekssekte”. Het zou gaan om een groep van meerdere jonge vrouwen, over wie R. Kelly zou regeren als een dictator. Ze zouden in huizen wonen waarvan Kelly de huur betaalt en als de zanger vraagt om ‘diensten’ zouden ze verplicht zijn om “zich fysiek beschikbaar te stellen”.

Soa’s en onvrijwillige gemeenschap

Faith Rodgers beweert nu dat R. Kelly haar besmet heeft met herpes na “orale en vaginale gemeenschap zonder toestemming”. Uit de juridische documenten blijkt dat Rodgers, die amper twintig jaar is, een liefdesrelatie had met de popster. Hij wordt van een resem misdrijven beticht, waaronder seksueel geweld, onvrijwillige opsluiting en het filmen van vrijpartijen zonder toestemming.

“Helaas zijn de feiten en achtergrond in deze zaak niet uniek”, staat er in de documenten te lezen. Er wordt niet gespecifieerd wat voor een straf of boete er geëist wordt tegen R. Kelly.

deVanavond wordt er op de Amerikaanse televisiezender CBS een interview met Rodgers uitgezonden, waarin ze zegt dat ze in een hotelkamer onvrijwillig “onderworpen” werd aan seks met R. Kelly. “Ik zei niks”, zegt Rodgers in het interview. “Ik bevroor een beetje. Ik voelde me zeker niet comfortabel. Maar hij heeft dat soort intimidatie goed onder de knie. Ik wachtte dus gewoon tot het voorbij was.”

De woordvoerders van R. Kelly wensen niet met de pers te spreken.

Meer
Lees meer...