iHeart Living Room Concert: Billie Eilish, Sam Smith, Alicia Keys en vele anderen treden (online) op tijdens benefietconcert

Terwijl het coronavirus zich verder verspreidt en bijna de hele wereld in quarantaine zit, kwam een groot aantal artiesten samen om geld op te halen voor twee goede doelen die met het virus te maken hebben. Het iHeart Living Room Concert werd gepresenteerd door Elton John en artiesten als Billie Eilish, Sam Smith, Camila Cabello, Alicia Keys, Dave Grohl en Mariah Carey gaven er het beste van zichzelf.

De uitbraak van het coronavirus zorgt over de hele wereld voor een crisis. Winkels kunnen niet meer opengaan, mensen worden economisch werkloos, … Het iHeart Living Room Concert wil de mensen die het moeilijk hebben tijdens deze lockdown helpen. Tijdens het concert praatte presentator Elton John over het virus, en liet hij verschillende bevriende muzikanten optreden vanuit hun eigen living. Leuk tijdverdrijf voor fans, maar met het concert wordt ook geld ingezameld voor twee grote goede doelen.

Optredens

https://www.youtube.com/watch?v=Fs-PQoxQzno

Voor het iHeart Living Room Concert kwam zowat de hele muziekwereld bij elkaar. Vanuit iedere muziekstijl, die akoestisch te brengen was, was er een artiest aanwezig. Van de Backstreet Boys tot Dave Grohl. Elke artiest begon zijn optreden natuurlijk met een dankwoord voor alle hulpverleners en een boodschap van liefde en hoop voor de kijkers. “De hulpverleners zijn het levende bewijs dat superhelden meestal geen capes dragen”, zei Elton John. Het concert werd volledig integraal uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender FOX.

Het meest opvallende optreden was zonder twijfel dat van de Backstreet Boys. De leden van de groep wonen verspreid over heel Amerika, en zongen allemaal vanuit hun eigen huis hun deel van het lied I Want it That Way. Alle fragmenten werden nadien aan elkaar geplakt. Daarnaast was er ook nog het optreden van Green Day-frontman Billie Joe Armstrong, die tijdens zijn akoestische versie van Boulevard of Broken Dreams werd lastiggevallen door een aantal van zijn puppy’s en daardoor midden in het nummer de slappe lach kreeg.

https://www.youtube.com/watch?v=-mQB5s7uvZs

Daarnaast gaf Alicia Keys de kijkers een akoestische en licht aangepaste versie van haar lied Underdog en zaten broer en zus Billie Eilish en Finneas samen op de zetel om onder andere Bad Guy te brengen. Een ander aanwezig duo was er in de vorm van Camila Cabello en Shawn Mendes. Die laatste nam even de rol van DaBaby op zich in het lied My Oh My. Ook power voices Sam Smith, Demi Lovato en Mariah Carey overtuigden tijdens het living room-concert.

Tips

Naast de optredens was er tijdens het concert ook plaats voor verschillende video’s van de twee goede doelen, Feeding America en First Responders Children’s Foundation. Feeding America houdt zich bezig met het voorzien van voedsel voor mensen die het minder breed hebben, en zorgen daarnaast ook voor gratis lunches op Amerikaanse scholen. First Responders Children’s Foundation zorgt dan weer voor de families van hulpverleners. Daarnaast hadden ook nog een aantal celebs, zoals Ellen DeGeneres en Lady Gaga, het over de maatregelen. Ze benadrukten het belang van afstand houden en het handen wassen nogmaals, en prezen de hulpverleners de hemel in.

Daarnaast kwam ook Dr. Elvis Francois even voor in de uitzending. De dokter uit Minnesota werd wereldberoemd door zijn prachtige stem en filmpjes op YouTube, en zong tijdens de uitzending nog eens zijn versie van Imagine aan de deuren van het ziekenhuis waar hij werkt. De uitzending eindigde met een boodschap van Elton John: “Laat me je zeggen wat ons samen houdt: alle goedheid dat nog steeds leeft in deze wereld”, zei hij. “We hopen dat dit streepje entertainment je nieuwe energie heeft kunnen geven.”

Bekijk het volledige concert hier:

Meer
Lees meer...