Dave Grohl start Instagrampagina met gênante verhalen

De coronacrisis raakt veel muzikanten en ook Dave Grohl is één van de ‘slachtoffers’. De Amerikaanse muzikant en frontman van de Foo Fighters zag zijn wereldtour voor de 25ste verjaardag van de groep in het water vallen, en besloot dan maar om zijn fans toch nog iets te geven: een nieuwe Instagrampagina vol gênante verhalen.

Dave Grohl heeft een nieuwe bezigheid gevonden, en de fans vinden het helemaal geweldig. De Amerikaan startte gisteren een Instagrampagina onder de naam Dave’s True Stories oftewel Dave’s Echte Verhalen. Daarop gaat de muzikant de komende tijd verschillende korte verhalen delen met zijn fans. Van momenten uit zijn carrière tot random verhaaltjes en anekdotes.

“Ik zoek op dit moment naar werk”

https://www.instagram.com/p/B-I567hpKPs/?utm_source=ig_embed

De eerste post op Dave Grohls nieuwe profiel was er meteen eentje waarmee de zanger de aandacht trok. De post begon met “Hi, ik ben Dave. Soms speel ik drums, soms speel ik gitaar, en soms vertel ik verhaaltjes.” Toen hij verderging had hij het over zijn tijdelijke ‘werkloosheid’ door de uitbraak van het coronavirus. De tour van de Foo Fighters werd hierdoor namelijk grotendeels uitgesteld. “Ik ben op dit moment op zoek naar werk, dus houd ik me bezig met het schrijven van korte verhaaltjes om mensen te laten lachen.”

De zanger voegde er nog een grappige noot aan toe door zijn fans ervan op de hoogte te brengen dat ze niet te veel moeten verwachten. “Mijn moeder was een briljante lerares Engels en mijn vader kon geniale speeches schrijven, maar ik ben altijd al een rebel geweest en heb nooit opgelet tijdens grammaticale lessen (dat en het feit dat ik 24/7 death metal door mijn boxen knalde). Dus: heb een beetje medelijden, ik ga niet voor een Nobelprijs in de Literatuur.” De zanger sluit zijn post enthousiast, en met een goede raad, af. “Ik kijk ernaar uit om jullie van domme verhaaltjes te voorzien. Stay tuned, en was je f***ing handen.”

Nieuw album

Het nieuwe Instagramaccount klinkt voor de fans als een ideaal wachtmuziekje voordat ze het nieuwe album van Foo Fighters in hun handen hebben. De band bevestigde eerder dit jaar dat het nieuwe album af was, en zeker in 2020 nog in de rekken zou liggen. Op dat album zouden de beste nummers in 45 minuten gemaakt zijn, maar zouden er ook riffs zijn waaraan Dave Grohl al 25 jaar sleutelt. We zijn alleszins benieuwd of de releasedatum van het nieuwe album alle coronagekte overleeft!

Meer
Lees meer...