Dave Grohl bevestigt: nieuw Foo Fighters-album is af

Dave Grohl Foo Fighters Album
Instagram/@foofighters

Foo Fighters-fans, laat jullie haren al maar groeien en werk nog even aan jullie conditie, want de band rond Dave Grohl en Taylor Hawkins heeft een nieuw album klaar! En het zou wel eens sneller in de rekken kunnen liggen dan je denkt.

Goed nieuws voor Foo Fighters-fans: het tiende studio-album van Dave Grohl en z’n kompanen is namelijk af. Dat heeft de rocker zelf laten weten tijdens een interview voor The Bill Simmons Podcast.

Taylor Hawkins krijgt gelijk

De mannen van Foo Fighters doken eind vorig jaar in de studio voor de opnames van een album dat volgens drummer Taylor Hawkins “zeker in 2020” in de rekken zou liggen.

En Hawkins zou wel ‘ns gelijk kunnen krijgen! “We hebben net een album gemaakt”, vertelde Grohl in de podcast. “Sommige van de nummers – de beste – maken we in 45 minuten. Maar je hebt ook andere.”

Met een riff op het nieuwe album bijvoorbeeld is de frontman al 25 jaar bezig. “De eerste keer dat ik daar een demo van maakte, was dat nog in m’n kelder in Seattle”, verklapte hij.

Europese tour

Wanneer het album er komt en hoe het zal heten, loste Dave Grohl nog niet. Maar de nieuwe Foo Fighters-plaat zou er wel eens heel snel kunnen komen. De Amerikanen hebben namelijk net een hele tournee aangekondigd.

Voorlopig verschenen daarin nog geen locaties in België of Nederland, maar de kans blijft wel bestaan dat die er wel nog komen. Tussen 21 juni en 31 juli is er namelijk nog een grote leegte in het tourschema van de band, die ondertussen 25 jaar bestaat.

Een optreden op Rock Werchter lijkt weinig waarschijnlijk, want dan zou de organisatie dat wel al aangekondigd hebben. Het kan wel zijn dat Foo Fighters z’n eigen aparte concert op het festivalterrein van Werchter krijgt.

Gesponsorde artikelen