De Foo Fighters kondigen nieuwe Europese shows aan: dan toch nog naar België of Nederland?

Komen de Foo Fighters deze zomer toch nog naar België of Nederland?
epa

De Foo Fighters hebben pas drie nieuwe Europese shows aangekondigd, waarvan één op een festival in Frankrijk. Het lijkt dus toch nog mogelijk dat Dave Grohl en zijn kornuiten in die periode op een Belgisch of Nederland podium staan.

Alles wijst erop dat de Foo Fighters een uitgebreide Europese tour aan het beramen zijn. Pas raakte bekend dat de band op 10 juni Waldbühne in Berlijn aandoet, op 16 juni het Franse Festival de Nîmes en op 19 juni in Valencia. Tot nu toe werden er nog geen Belgische of Nederlandse shows aangekondigd, maar daar zou met een beetje geluk wel eens verandering in kunnen komen.

Werchter of Best Kept Secret?

Rock Werchter gaat dit jaar door van 2 tot 5 juli, dus een optreden daar lijkt weinig waarschijnlijk. Het zou echter ook kunnen dat er een apart concert Foo Fighters-concert in Werchter komt. Zo waren er vorig jaar nog plannen voor een exclusief optreden van Billie Eilish in het festivalpark. Best Kept Secret (12 tot 14 juni) in Nederland lijkt een optie.

Eerder raakte al bekend dat de Foo Fighters aan een nieuw album aan het sleutelen zijn. Het is dus best mogelijk dat Grohl met nieuw werk onder de arm naar Europa komt. Eind 2019 brachten de Foo Fighters nog de verrassings-EP ‘01070725’ uit.

Gesponsorde artikelen