Foo Fighters stellen 25ste verjaardagstour (deels) uit door coronavirus

Foo Fighters vieren het 25-jarig bestaan van de band met een heuse van tour. Want da’s precies hoe Dave Grohl en co toen begonnen zijn. Maar het begin van die tournee loopt al onmiddellijk wat moeizaam. Want door het nieuwe coronavirus moeten de eerste shows uitgesteld worden.

Het nieuwe coronavirus Covid-19 heeft uiteraard ook een invloed op de cultuurwereld. Heel wat muzikanten moesten concerten al afzeggen of uitstellen. Sommigen, zoals YUNGBLUD, besloten om hun concert te livestreamen via sociale media of andere kanalen.

https://www.instagram.com/p/B8tnZcfJ6Fv/?utm_source=ig_web_copy_link

Geen Van Tour

Maar anderen zien zich genoodzaakt om concerten en zelfs hele tournees af te zeggen. Da’s ook bij Foo Fighters het geval. De band rond Dave Grohl zou in april aan een van tour beginnen om vijfentwintig jaar Foo Fighters te vieren.

En van die tournee worden de eerste concerten uitgesteld, om het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk binnen de perken te houden. De Foo Fighters deelden het nieuws via sociale media met hun fans. En Dave Grohl had maar één simpel zinnetje nodig om duidelijk te maken hoe erg het gesteld was.

“Ga nu je handen wassen”

“Hoi, dit is Dave. Herinner je je me nog? De kerel die niet eens een show wilde uitstellen toen z’n goddamn been eraf aan het vallen was? Wel, een optreden geven met een lichaam vol gebroken botten is één iets, maar een optreden geven waardoor JOUW gezondheid en veiligheid in het gedrang komen, is iets anders”, schrijft Grohl.

Hij gaat verder met z’n fans verzekeren dat het nieuwe Foo Fighters-album af is en steengoed is en belooft om meteen in z’n van te springen vanaf het weer verantwoord is om optredens te geven. Afsluiten doet hij met het duidelijke “en ga nu je handen wassen”.

https://www.instagram.com/p/B9zBGTqJwqM/?utm_source=ig_web_copy_link

Invloed op Europese optredens?

De shows waar het hier over gaat, zijn allemaal Amerikaanse shows. Da’s logisch, want daar begint de tournee mee in april. De eerste Foo Fighters-concerten (in Phoenix, Albuquerque en Oklahoma City) worden uitgesteld tot in december. Voor de andere shows is nog geen precieze datum bekend.

Het lijkt voorlopig niet zo dat het uitstel van de eerste van tour-concerten een invloed zal hebben op de Europese optredens die de Foo Fighters gepland hebben. De nieuwe datums vallen namelijk na de hele tour. Afwachten dus, of de tournee vanaf mei gewoon verder kan gaan.

Meer
Lees meer...