Left Right
scrollTop top

IJslandse topfavoriet Eurovisiesongfestival 2020 doet dan toch mee in 2021


Daði-Freyr eurovisiesongfestival

Na het rotjaar 2020 hebben we alvast één iets extra om naar uit te kijken in 2021. Daði & Gagnamagnið zal namelijk deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De IJslanders waren dit jaar dé topfavoriet met het aanstekelijke Think About Things, maar zagen het liedjesfestival dus geannuleerd worden. Volgend jaar krijgen ze gelukkig een nieuwe kans.

Het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam mocht door het coronavirus niet doorgaan. Officieel is er dus geen winnaar, maar niemand kan ontkennen dat de IJslanders Daði & Gagnamagnið de officieuze winnaar zijn. Het vrolijke deuntje van Think About Things was heel vaak op de radio te horen en de dansjes van het zestal zorgde voor een hype op TikTok.

IJsland won dan ook heel wat online alternatieven van de echte wedstrijd. Het was voor het Songfestival-gekke land, dat nog nooit won, dan ook dubbel zo jammer dat Eurovisie dit jaar niet kon doorgaan.

Intern gekozen

Voor de leek lag het voor de hand om Daði & Gagnamagnið volgend jaar een nieuwe kan te geven, maar in IJsland is dat niet zo vanzelfsprekend. De nationale voorronde Söngvakeppnin is er namelijk een jaarlijkse traditie die voor zender RUV een heus kijkcijferkanon is.

Uiteindelijk besloot te zender om voor één keer toch intern iemand aan te duiden en dat werd uiteraard Daði & Gagnamagnið. Tussen 18 en 22 mei mag de groep dan toch de IJslandse eer verdedigen op het Eurovisiesongfestival 2021.

Nieuw nummer

Dat zullen ze dan wel niet kunnen doen met Think About Things. De organisatie van het Songfestival besliste namelijk dat alle landen volgend jaar met een nieuw nummer moeten komen. Hoe dat zal gekozen worden, is nog niet geweten. Mogelijk kiest RUV hier wel voor een soort wedstrijd als alternatief voor de traditionele voorronde.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911