Illegaal, gevaarlijk én adembenemend mooi: de Stairway to Heaven in Hawaï 

Hemels! Zo omschrijf je de Haiku-trappen van Oahu (Hawaï) het best. Maar de prachtige Stairway to Heaven is niet zonder risico. De wandelroute bestaat uit meer dan 4.000 steile trappen en hoewel het de mooiste wandelroute is van Hawaï, is het ook de moeilijkste. Daarom ook werd er een verbodsbord (én wachter) geplaatst aan de ingang. Watch out for this!

De vele trappen hebben niet voor niets de bijnaam Stairway to Heaven gekregen; na het beklimmen van de duizenden treden (een ware workout!), bevind je je letterlijk met je hoofd in de wolken. Waaghalzen die de tocht al gedaan hebben, vinden dat het prachtige uitzicht alle risico’s waard zijn. En wat verboden is, is juist leuker, toch?! 

Té gevaarlijk

De trappen werden gebouwd in WO II, zodat soldaten het radiostation konden bereiken dat zich op meer dan 700 meter boven de grond bevond. In de jaren 50 werden de houten trappen vervangen door trappen van staal, maar nu nog bevinden er zich houten ‘laddertjes’ als verbindingsstukken.

Tot de jaren 80 was er helemaal bovenaan op de berg het navigatiestation van de kustwacht. Vooral toen was de route erg populair bij toeristen én locals. Maar in 1987 werden de Haiku-trappen te gevaarlijk bevonden en afgesloten. Een wachter aan de ingang moest voorkomen dat waaghalzen het gevaarlijk terrein konden betreden.

Geen bewaker meer…

Deze Stairway to Heaven is dus al meer dan 26 jaar illegaal, de route doen is op eigen verantwoordelijkheid. Sinds kort moet je zelfs kunnen aantonen dat je verzekerd bent voor zo’n 1 miljoen dollar en dan nog is de route eigenlijk verboden.

Sinds begin 2014 is er geen bewaker meer aan de ingang. Daarvoor was het vaak binnensluipen vooraleer de wachter post vatte. Dat deden ook Samuel Nowack en zijn vrienden. Vorig jaar besloten zij stiekem binnen te sluipen, nog voor de zon opkwam. Nowack filmde elk detail van zijn avontuurlijke tocht…

Nog snel een vuistje maken en dan… START!

Als er maar geen ongelukken gebeuren! Hout vasthouden… of de leuning natuurlijk.

Hoogtevrees? Geen probleem, door de mist/wolken zie je toch niets.

Een beetje tempo maken. Hoewel, haast en spoed is zelden goed…

En naar beneden gaan, lukt nét iets makkelijker dan naar boven.

Een roltrap was ook wel handig geweest! Pfft…

Als beloning is er dit prachtig uitzicht… WAUW!

Samuel Nowack is niet de enige avonturier die de Stairway to Heaven aandurfde. Een verbod heeft ook deze daredevils niet tegengehouden de wandeltocht te doen én daar vrolijk foto’s van te delen op Instagram.

And I would walk 500 miles…

… and I would walk 500 more.

En daar krijg je het warm van natuurlijk.

Bijna boven… toppie!

Boven op de berg, ja daar zat een kleine dwerg…

Oh, yeah! Dit is zó cool!

(Bronnen: The Huffington Post, Business Insider)
Meer
Lees meer...