Instagram werkt aan functie om MySpace-gewijs een lied aan je profiel toe te voegen

Instagram zou werken aan een nieuwe functie die je kan kennen van MySpace. In de toekomst zou het namelijk misschien mogelijk worden om een lied aan je profiel toe te voegen. Volgens leaker Alessandro Paluzzi wordt de functie op dit moment getest. Het is nog niet duidelijk of het er ook echt zal komen.

Wie vroeger op MySpace zat, weet ongetwijfeld nog hoe je een lied kon toevoegen aan je profiel. Hoewel dat gepaard ging met een enorme portie keuzestress, was het natuurlijk wel een leuke manier om je profiel wat extra persoonlijkheid te geven. Dat is ook Instagram niet ontgaan, want zij lijken die functie te gaan invoeren.

Muziek op je profiel

Binnenkort zal het misschien mogelijk worden om je favoriete nummer toe te voegen aan je profiel op Instagram. Volgens de leaker Alessandro Paluzzi werkt Instagram namelijk aan zo’n functie. Daarbij zal je in je bio niet enkel tekst kunnen schrijven, maar ook een lied kunnen toevoegen. Dat zal dan spelen wanneer mensen je profiel bezoeken.

In de screenshots die Alessandro Paluzzi deelde, is te zien dat je de muziek kan kiezen uit de bibliotheek van Instagram. Wanneer je een nummer gekozen hebt, zal dat onder je bio te zien zijn. Paluzzi merkte ook op dat er aan de functie gesleuteld wordt in deze testfase. Zo zag hij de lay-out al veranderen doorheen de dagen. Op dit moment begint de muziek niet automatisch te spelen, zoals wel het geval was bij MySpace. Maar, zo stelt Paluzzi, dat kan mogelijk nog veranderen wanneer de functie ook daadwerkelijk uitgerold wordt.

Bekijk hier hoe de nieuwe functie er zou kunnen uitzien:

Meer
Lees meer...