Instagram begint test waarbij alle video’s automatisch Reels zijn

Het lijkt erop dat we binnenkort afscheid zullen nemen van gewone video’s op de Instagram-feed. De app wil namelijk dat alle video’s die gedeeld worden automatisch Reels zijn. Adam Mosseri, de CEO van Instagram, liet eind vorig jaar al weten dat Instagram op termijn plande om een einde te maken aan de video’s die enkel op de feed staan. En nu lijkt het daarmee begonnen te zijn.

Instagram zet de laatste tijd fel in op Reels en dat zal het ook in de toekomst blijven doen. Het lijkt er nu namelijk op dat Instagram binnenkort komaf wil maken met video’s die enkel op je feed te zien zijn. In de toekomst zal je dus waarschijnlijk al je video’s op Instagram als Reel moeten delen.

Reels

Instagram introduceerde in augustus 2020 Reels, een functie die wel heel hard op TikTok lijkt. Met Reels kan je korte video’s posten die op een speciale Reels-feed terecht komen. Je kan de video’s op je eigen pagina vinden onder het Reels-icoontje, maar je kan ook de populaire Reels op de app bekijken via de algemene Reel-feed die perfect lijkt op de For You-page van TikTok.

En nu zal Instagram dus nog meer inzetten op Reels, want het is begonnen met het testen van de functie waarbij het niet langer mogelijk is om video’s enkel op je eigen pagina te delen. Voor de gebruikers in de testgroep is het nu enkel nog mogelijk om Reels te posten. Deze kan je ook op je feed delen, maar ze zullen automatisch in de Reel-feed terecht kunnen komen.

De grootste verandering door de overschakeling naar Reels zal waarschijnlijk zijn dat Reels in portretformaat gefilmd worden, zoals TikToks. Bij video’s op de feed is het nog mogelijk om vierkante video’s of video’s in landschapsformaat te posten.

Meer
Lees meer...