Instagram komt met nieuwe functie die opvallend veel op BeReal lijkt

BeReal is op dit moment nog steeds razend populair. Met de app stuur je elke dag op een bepaald tijdstip een foto van jezelf de wereld in. Wanneer dat precies is, dat bepaalt de app zelf. Die populariteit is ook Instagram opgevallen, want die app zou op dit moment aan een soortgelijke feature werken. Die zal Candid Challenges heten.

Instagram is druk bezig met het updaten van de app. De concurrentie met onder andere TikTok en Snapchat blijft groter worden, dus moet de app actie ondernemen. Zo test Instagram op dit moment een aantal nieuwe functies. Een van die nieuwe functies zou enorm gaan lijken op een andere populaire app, namelijk BeReal. Het is nog niet bekend wanneer die zal uitgerold worden.

Insta meets BeReal

Binnenkort hebben we de app BeReal misschien niet meer nodig. Instagram test op dit moment namelijk een feature die enorm op de nieuwe populaire app zou lijken. Met Candid Challenges krijg je dagelijks een melding waarbij je, BeReal-gewijs, twee minuten krijgt om een foto te nemen. Die foto wordt zowel vanuit je frontcamera als vanuit je gewone camera gemaakt en kan je nadien delen op je Instagram Stories.

Daar verschilt de nieuwe functie een beetje van BeReal, want op die app beslis je zelf wie de foto allemaal ziet. Op Instagram komt de selfie natuurlijk meteen op een van je grootste social media-accounts. De reden waarom Instagram de feature zou willen overnemen, ligt vooral bij het feit dat het de concurrentie met andere apps moet blijven aangaan.

Dat zou het met deze nieuwe Candid Challenges zonder twijfel doen. De nieuwe functie zou ook bijdragen aan de authenticiteit en echtheid van Instagram. Die komt af en toe door de grote hoeveelheid betaalde samenwerkingen soms een beetje in het gedrang. Wanneer de feature precies zou uitkomen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...