Instagram test feed die op TikTok lijkt

Het is al even duidelijk dat Instagram hard aan het werken is aan de app. Even geleden liet baas Adam Mosseri al weten dat Instagram binnenkort meer aandacht zal geven aan creators en video’s. Dat zal het doen aan de hand van extra’s in de Reels-applicatie en echte Instagram-creators. Nu spreekt Mosseri ook over een nieuwe update waarmee de feed iets meer op die van TikTok zal beginnen lijken.

Een aantal jaren geleden was Instagram zonder twijfel de populairste app onder jongeren. Door het grote succes van de app TikTok gaat die naam en faam een beetje verloren. Daar probeert het bedrijf nu iets aan te doen, maar dat lijkt niet zo makkelijk. Instagram zal proberen om ook op de app meer aandacht te geven aan video’s, creators en originaliteit. Daarom test de app op dit moment ook een nieuwe feed uit, waarop je alles in een soort TikTok-vorm te zien krijgt.

Volledig scherm

Binnenkort spreken we misschien van twee apps waarop we korte video’s kijken, delen en maken. Door het succes van TikTok lijkt het erop dat Instagram zich moet beginnen heruitvinden. Dat probeerden ze al door de tijdlijn terug chronologisch te maken en een aantal aanpassingen te doen aan de Reels, maar nu komt daar nog iets extra bij. Op dit moment test de app namelijk de feed op een volledig verticaal scherm uit. Zo zal het iets meer op TikTok gaan lijken en kan je als gebruiker ook door alles heen scrollen.

Op die manier probeert Instagram zich dus meer te spiegelen aan TikTok. Zo hopen ze dat gebruikers minstens even lang op hun app zitten als op de andere. Daarnaast zal Instagram volgens TechCrunch ook werken aan een update van Reels. Zo willen ze het voor influencers makkelijker maken om ook via Reels geld te verdienen. Op dit moment ligt dat groot geld nog steeds bij de Stories. Daar komt dus binnenkort verandering in.

Bekijk de volledige uitleg hier:

Meer
Lees meer...