Dit is het meest waardevolle account op Instagram (en het is niet het grootste)

Er valt tegenwoordig heel wat te verdienen op Instagram. Influencers en celebrities kunnen heel wat geld binnenhalen door gesponsorde posts te delen. Er bestaat software die kan berekenen hoeveel een post op een specifiek account waard is. En daarbij is een opvallend account het duurste.

Het grootste aantal volgers hebben op Instagram, betekent niet meteen dat je account het meest waardevolle is. Zo is het meest waardevolle account op de app niet dat van een van de accounts met de meeste volgers.

Grootste accounts

Naast Instagram zelf, is voetballer Cristiano Ronaldo de Instagrammer met het meeste volgers. Hij heeft er maar liefst 433 miljoen. Daarna volgen Kylie Jenner (332 miljoen volgers), Lionel Messi (322 miljoen volgers) en Selena Gomez (315 miljoen volgers). Toch zijn het niet deze accounts die het meest waardevol zijn op de app.

De website SPEAKRJ berekent hoeveel een Instagramaccount waard is. Daarbij houdt het niet enkel rekening met het aantal volgers, maar ook – en eigenlijk vooral – met het aantal interacties. Kim Tae-hyung, aka V van BTS, heeft met 40,4 miljoen volgers meer dan tien keer minder dan Cristiano Ronaldo, maar de Zuid-Koreaan heeft volgens berekeningen een waardevoller profiel.

773 miljoen dollar per post

Zo haalt V gemiddeld 12,9 miljoen likes op elke foto of video die hij uploadt, goed voor een engagement rate van 32 procent. Dat betekent dat gemiddeld 32 procent van zijn volgers een post liket. Bij Ronaldo, die 10 keer zoveel volgers heeft, ligt dat aantal met 8,7 miljoen een stuk lager. Daardoor is de engagement rate van de voetballer zelfs maar 2,05 procent. De score van V is opvallend aangezien ook de comments meegerekend worden in de engagement rate en die van V zijn enkel toegankelijk voor de zes andere leden van BTS. Daarnaast bestaat zijn account ook nog maar sinds 6 december 2021.

De website schat de waarde van een post op het account van V (@thv) daarom op maximum 773 miljoen dollar (723 miljoen euro). Een post op het account van Cristiano Ronaldo (@cristiano) is maximum 532 miljoen dollar (498 miljoen euro) waard. De foto’s van Kylie Jenner (@kyliejenner) zijn gemiddeld maximum 527 miljoen dollar (493 miljoen euro) waard.

Meer
Lees meer...