Instagram test het vastpinnen van posts

Instagram is druk bezig met het updaten van de app. De concurrentie met onder andere TikTok blijft groter worden, dus moet de app actie ondernemen. Zo test Instagram op dit moment een aantal nieuwe functies. Eén daarvan is de mogelijkheid om je favoriete posts vast te pinnen op je profiel.

Misschien kan je binnenkort je volledige Instagramprofiel onder handen nemen. De app werkt namelijk aan een functie waarbij je berichten kan vastpinnen. Dat meldt TechCrunch. Voor creators kan dat interessant zijn om hun eigen werk uit te lichten, en wij kunnen gewoon onze favoriete foto’s uitlichten.

Vastpinnen

Op Instagram kan je al een aantal jaar je favoriete Stories bovenaan je profiel zetten. Die kan je ook meteen opdelen in verschillende thema’s, waardoor kijkers meteen weten waar het over gaat. Dat kan binnenkort misschien dus ook met gewone Instagramposts. Net zoals bij de Stories zullen die vastgepinde posts ook boven de echte tijdlijn te zien zijn.

Op dit moment wordt de functie getest bij een kleine groep Instagramgebruikers. Die groep krijgt bij het aanklikken van de drie puntjes bovenaan een post een nieuwe mogelijkheid. Daar staat nu namelijk de optie “Pin vast aan je profiel” bij. Het is geen verrassing dat Instagram die functie wil toevoegen, aangezien die functies op apps als Twitter en TikTok al bestaan. Maar of de nieuwe ‘Pin vast’-optie er ook echt komt, moet nog blijken.

Updates

Naast de specifieke ‘Pin vast’-optie, is Instagram nog een groot aantal andere aanpassingen aan het doen. Zo wil het meer gaan focussen op creators. Zij kunnen nu al op een andere manier taggen, zodat het duidelijk is wie welke job had tijdens het creëeren van de post. Daarnaast bekijkt Instagram ook of ze betalende abonnementen kunnen invoeren én houden ze rekening met originele content op de app.

Meer
Lees meer...