Instagram: Vanaf nu kan je drie van je favoriete posts vastpinnen aan je profiel

Instagram is druk bezig met het updaten van de app. De concurrentie met onder andere TikTok blijft groter worden, dus moet de app actie ondernemen. Zo test Instagram op dit moment een aantal nieuwe functies. En een van die geteste functies is nu beschikbaar via alle accounts. Je kan vanaf nu namelijk je favoriete posts vastpinnen aan je profiel.

Vanaf vandaag kan je je volledige Instagrampagina een nieuwe look geven. De app kwam namelijk met een nieuwe functie, waarmee je je favoriete posts extra kan uitlichten. Voor de meesten dient de optie dus voor hun mooiste vakantiefoto’s, maar creators kunnen zo hun favoriete werk extra in de verf zetten.

Vastpinnen

Zowel op TikTok als op Twitter bestaat het al een tijdje, maar nu komt ook Instagram met een ‘Vastpin’-optie. Die optie werd een tijdje geleden al getest bij een aantal accounts, maar komt er nu ook echt. Op de app kon je al je favoriete stories uitlichten bovenaan je profiel, maar vanaf nu kan dat ook met posts. Met de nieuwe functie kan je maximaal drie posts uitlichten, die dan als eerste op je pagina tevoorschijn komen.

Instagramgebruikers kunnen de nieuwe functie vinden door de drie puntjes bovenaan een post aan te klikken. Daar staat dan een optie “Pin vast aan je profiel” bij, waardoor de post wordt uitgelicht. Op die manier kan je de beste kant van jezelf laten zien en de meest gelikete of meest waardevolle posts extra aandacht geven.

Andere updates

Naast de nieuwe ‘Pin’-functie is Instagram bezig aan nog een aantal updates. Zo wil het meer gaan focussen op creators die hun originele content naar de app brengen. Eerder dit jaar maakte Instagram het al mogelijk om specifieker te kunnen taggen, zodat de juiste credits naar de juiste persoon gaan. Daarnaast zou de app ook kijken of het betalende abonnementen kan invoeren én zouden ze investeren in originele Reels.

Meer
Lees meer...