Snapchat komt met nieuwe functie die wel heel sterk lijkt op BeReal

Snapchat heeft vanaf vandaag een nieuwe functie voor iOS-gebruikers. Zij kunnen nu tegelijk foto’s met de standaard- én de selfiecamera maken. Een functie die wel heel sterk lijkt op die andere populaire app, BeReal.

BeReal is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Wie zelf geen account heeft op de app heeft waarschijnlijk al wel eens moeten poseren voor de foto van een vriend of vriendin. De populariteit van de app is ook Snapchat niet ontgaan, die nu uitpakt met een nieuwe functie die we kennen van BeReal.

Dual camera

De nieuwe functie van Snapchat heet ‘Dual camera’ en dat zegt eigenlijk al exact wat het is. Met ‘Dual camera’ zal je namelijk tegelijk foto’s met de standaardcamera en de selfiecamera kunnen maken. Exact zoals je dat op BeReal elke dag moet doen.

Bij Snapchat gaat het echter niet om een willekeurig moment van de dag waarop je de foto’s moet maken. Je kan eender wanneer gebruik maken van ‘Dual Camera’ om gewoon een Snap te maken. Bij Snapchat krijg je ook verschillende opties voor de lay-out van je dubbele foto. Zo kan je kiezen om je selfie zoals bij BeReal klein in een hoekje te zetten, maar kan je er ook voor kiezen om je scherm in twee te verdelen en de twee foto’s even groot te maken. Daarnaast kan je de foto ook verder bewerken zoals een andere Snap, met bijvoorbeeld filters, stickers of muziek.

De functie is nu al beschikbaar voor iOS-gebruikers. Android-gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben, maar zij zullen de functie de komende maanden ook kunnen gebruiken.

Meer
Lees meer...